Parādnieks pie Lāča ieradies ar jau gatavu iesniegumu par izstāšanos no partijas
Politika
2011. gada 9. marts, 12:10

Parādnieks pie Lāča ieradies ar jau gatavu iesniegumu par izstāšanos no partijas

Jauns.lv

Partijas „Visu Latvijai” līdzpriekšsēdētājs Imants Parādnieks pie Visvalža Lāča ieradies ar jau sagatavotu izdrukātu iesniegumu par Lāča izstāšanos no partijas, šorīt intervijā raidījumam „Labrīt, Latvija” sacīja deputāts Lācis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

­­

Kasjauns.lv jau ziņoja, ka pēc abpusējas vienošanās ar partijas "Visu Latvijai!" valdi Lācis uzrakstījis iesniegumu par izstāšanos no partijas, kā arī par apvienības Saeimas frakcijas atstāšanu. Iemeslus, kāpēc izstājies no partijas, Lācis īsumā formulē šādi: „Par to, ko Visvaldis Lācis drīkstēja vai drīkst runāt publiskā telpā.”  Partijas biedru rīcību Visvaldis Lācis uztvēris kā spiedienu. „Iesniegumu, protams, parakstīju,” viņš saka.

Kopīgais lēmums pieņemts atšķirīgo uzskatu atsevišķos būtiskos jautājumos dēļ.

Lācis bijis viens no organizācijas "Visu Latvijai!" nozīmīgākajiem iedvesmotājiem un "ar savu devumu nacionālai lietai ir mūsu īpašas cieņas vērts", norāda partija. Tieši šī iemesla dēļ "Visu Latvijai!" sola atturēties no apstākļu iztirzāšanas publiskajā telpā.

Visvaldis Lācis dzimis 1924.gada martā Valmierā, pamatizglītību ieguvis Rīgas Klasiskajā ģimnāzijā, 1949.gadā sācis mācīties Latvijas Lauksaimniecības akadēmijā, bet nepabeidzis, 1957.gadā sācis mācīties Latvijas Universitātē angļu valodu, taču no trešā kursa izslēgts. Augstāko izglītību ieguvis 1965.gadā Maskavas Valsts pedagoģijas svešvalodu institūtā.

Lācis ir dienējis latviešu leģionā.

Lācis bijis arī Latvijas Nacionālās neatkarības kustības (LNNK) priekšsēdētājs, bet pēc konflikta ar pārējiem LNNK līderiem aizgājis no LNNK. 1993.gadā Lācis kļuva par partijas "Mūsu zeme" goda priekšsēdētāju.

2006.gada oktobrī Lācis tika ievēlēts par 9.Saeimas deputātu un Zaļo un zemnieku frakcijā pārstāvēja Latvijas Zaļo partiju, no kuras izstājās, kādu laiku darbojās parlamentā kā neatkarīgs deputāts, līdz 2010.gada 15.jūlijā pievienojās "Tēvzemei un brīvībai"/ LNNK frakcijai.

2010.gada oktobrī Lācis tika ievēlēts par 10.Saeimas deputātu no apvienības "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK-"Visu Latvijai!" saraksta.

Parādnieks pie Lāča ieradies jau ar gatavu iesniegumu par izstāšanos no partijas. LTV sižets

Kasjauns.lv, LETA

­­