Juglā privātmājā atklāj labi aprīkotu cigarešu ražotni
112
2011. gada 15. marts, 13:57

Juglā privātmājā atklāj labi aprīkotu cigarešu ražotni

Jauns.lv

Valsts policija Juglā atklājusi nelegālu cigarešu ražotni, kurā atrastas jaudīgas cigarešu ražošanas iekārtas, daudz tabakas un citas cigarešu izgatavošanai nepieciešamās izejvielas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

­

Februāra beigās Kriminālpolicijai radās aizdomas, ka Rīgā vienā no Juglas dzīvojamām mājām varētu atrasties nelegāla cigarešu ražotne. Policija devās uz privātmāju, un tur aizdomas apstiprinājās, informē Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē.

Notikuma vietā policisti atrada nedaudz vairāk kā divas pilnas koka kastes ar jau gatavām cigaretēm, vienu kartona kasti ar baltas krāsas cigarešu filtriem, septiņus maisus un vienu kartona kasti ar tabakai līdzīgu vielu, kā arī ražošanas iekārtu, kas domāta cigarešu izgatavošanai.

Noskaidrojies, ka likumpārkāpēji bija sākuši ražot "Jin Ling" markas cigaretes, bet pagaidām nav zināms, vai tās arī realizētas. Tāpat pagaidām nav zināms, cik ilgi ražotne darbojusies, bet ir aizdomas, ka tā pastāvējusi aptuveni trīs mēnešus.

Juglas dzīvojamajā mājā policija aizturēja piecus vīriešus, no kuriem četri ir Latvijas pilsoņi. Divi dzimuši 1959.gadā, bet pārējie - 1970., 1994. un 1963.gadā. 1963.gadā dzimušais ir Lietuvas pilsonis.

Turpinot izmeklēšanu, kriminālpolicijas darbinieki aizdomās par izdarītā nozieguma organizēšanu aizturēja 1971.gadā dzimušu Latvijas pilsoni.

Trīs no aizturētajiem vīriešiem arī agrāk bija nonākuši policijas redzeslokā, viens no tiem – arī par nelikumīgām darbībām ar akcīzes precēm.

Lietuvas pilsonim tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu, pārējiem piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

BNS/ Foto: Ivars Soikāns/LETA

­