Sabiedrība
2011. gada 3. aprīlis, 22:56

Uz "Lattelecom" datorapmācībām pieteikušies 600 pensionāri; 125 jau apmācīti

Jauns.lv

Vairāk nekā 125 pensionāri jau apmācīti datora lietošanā no teju 600 cilvēkiem, kas pieteikušies "Lattelecom" īstenotajā datorapmācību programmā "Pieslēdzies, Latvija!", biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumā.

Datorapmācībām pieteikušās vairāk nekā 30 pensionāru biedrības, nokomplektējot 42 apmācību grupas ar gandrīz 600 dalībniekiem. Izmantojot "Baltijas Datoru akadēmijas" mobilo datoru klasi un profesionālus pasniedzējus, apmācības jau veiksmīgi noritējušas Olainē, Ķegumā, Lubānā, Balvos un Gulbenē, kopumā deviņās grupās apmācot vairāk nekā 125 pensionārus.

Aprīlī apmācības plānotas Mazsalacā, Ādažos, Garkalnē, Madlienā, Valkā, Kārsavā, Jūrmalā, Tukumā, Jaunpilī, Smiltenē un Stopiņos, kur pieteiktas 22 apmācību grupas ar kopumā 308 mācīties gribošiem pensionāriem.

Paralēli apmācībām reģionos norit intensīvs plānošanas darbs apmācībām Rīgā dzīvojošajiem pensionāriem, jo divu dienu laikā pieteikušies vairāk nekā 150 mācīties gribētāju.

"Pieslēdzies, Latvija!" ir "Lattelecom" sociālās atbildības projekts, kas šogad tiek rīkots sadarbībā ar Latvijas Pensionāru federāciju un Kultūras informācijas sistēmām. Projekta mērķis ir veicināt datorprasmju apgūšanu un interneta pieejamību, parādot plašākai sabiedrībai ieguvumus no mūsdienu tehnoloģiju izmantošanas ikdienas dzīvē, skaidro "Lattelecom".

"Baltijas Datoru akadēmija" ir "Lattelecom" grupas uzņēmums, kas kopš 1994. gada piedāvā profesionālas apmācības visdažādākos ar informācijas tehnoloģijām (IT) saistītos priekšmetos, tostarp "Microsoft", "Cisco", "Oracle" un citu globālu IT kompāniju sistēmu un produktu lietošanā.

LETA