Politika

Čepāne, Kursīte un Druviete kategoriski noraida runas par PS pamešanu

Jauns.lv

Partijas "Pilsoniskā savienība" (PS) politiķes, Saeimas deputātes Ilma Čepāne, Ina Druviete un Janīna Kursīte-Pakule kategoriski noraida baumas par to, ka viņas varētu pamest PS un pievienoties partijai "Visu Latvijai!" (VL).

Čepāne, Kursīte un Druviete kategoriski noraida ru...

Politiķes uzskata - pēdējo dienu kņada ap šo tēmu liecinot, ka dažiem nav pa prātam spēcīga PS. "PS vienmēr ir pārstāvējusi konstruktīvu un principiālu politiku. Mēs vienmēr esam aizstāvējuši ilgtspējīgu politiku un iestājušies pret klaju populismu. Tas attiecas gan uz darbu likumdošanā, gan politiskā procesa attīstību kopumā," izteikusies PS valdes locekle Druviete, "uzskatu, ka partiju apvienība "Vienotība" var pārtapt šādā nacionālā, vienotā partijā, ko raksturo iekšēja demokrātija, tiesiskums un norobežošanās no korupcijas."

"Tuvojas partijas kopsapulce, notiks jaunās valdes vēlēšanas un diskusijas par "Vienotību". Var just, ka ir atsevišķi politiskie spēki, kas vēlas, lai "Pilsoniskā savienība" kļūtu vājāka, lai tā varbūt sašķeltos, un tādēļ pēdējā laikā tiek uzturēts mīts par lielām domstarpībām mūsu partijā," piebildusi PS valdes locekle Čepāne.

PS valdes locekle Kursīte-Pakule, kura minēta kā trešā politiķe, kas varētu pamest PS un pievienoties VL, to nosaukusi par kuriozu vai pat blefu, piebilstot: "Kur nav patikšana, tur nav satikšana, kā tautā saka. Bet mums "Pilsoniskajā savienībā" ir gan patikšana, gan satikšana."

Kā ziņots, "TV3" raidījumā "Nekā personīga" izskanēja, ka PS politiķes Čepāne, Druviete un Kursīte varētu aiziet pie "Visu Latvijai", "ja partijas "Vienotība" veidošanas ideja piedzīvos neveiksmi".

Raidījums vēstīja, ka politisko aizkulišu runās it īpaši no PS dzirdams aizvainojums, ka abas pārējās ''Vienotības" partijas - "Jaunais laiks" un "Sabiedrība citai politikai" - neuzklausa viņu ierosinājumus un turpat divus mēnešus nav atbildējušas uz rakstiskiem priekšlikumiem par to, kādām jābūt kopīgās partijas pamatvērtībām un principiem. Tā vietā PS līderim Ģirtam Valdim Kristovskim tagad gandrīz vai vienatnē esot jādomā, kā nomaksāt "Vienotības" vēlēšanu kampaņas parādus, zem kuriem ir tieši viņa kā toreizējā priekšsēdētāja paraksts.

Šonedēļ no Kristovska un viņa vadītās "Pilsoniskās savienības" kongresa tiek gaidīta oficiālā attieksme pret tagadējās apvienības "Vienotība" pārtapšanu vienā kopējā partijā. Abi pārējie "Vienotības" dalībnieki - "Jaunais laiks" un "Sabiedrība citai politikai" - savos kongresos jau ir paziņojuši, ka projektu atbalsta.

LETA