Sabiedrība
2011. gada 21. aprīlis, 15:32

Daudzviet Latvijā notiek bezmaksas putnu vērošanas ekskursijas

Jauns.lv

No šodienas līdz 24.aprīlim daudzviet Latvijā notiks 17 bezmaksas putnu vērošanas ekskursijas un putnu būrīšu gatavošanas darbnīcas, ko tradicionāli pasākumā "Cemex putnu dienas" piedāvās Latvijas Ornitoloģijas biedrība, Dabas aizsardzības pārvalde un "Cemex".

Putnu dienu ekskursijas notiks ne tikai Rīgā, bet arī īpaši aizsargājamās dabas teritorijās. Interesentiem jāpiesakās iepriekš, jo vietu skaits ir ierobežots. Visas ekskursijas un darbnīcas ir bez maksas, un pasākumos aicināti piedalīties gan pieaugušie, gan bērni vecāku pavadībā, informēja Latvijas Ornitoloģijas biedrības pārstāve un "Cemex putnu dienu" koordinatore Ilze Ķuze.

Lai izbaudītu pasākumus brīvā dabā, "Cemex putnu dienu" apmeklētāji aicināti saģērbties atbilstoši laika apstākļiem. Lai gan visiem gidiem līdzi būs putnu noteicējs un teleskops vai binoklis, pašu dalībnieku ērtībai vēlams ņemt līdzi arī personīgos binokļus un putnu noteicējus, ja tādi ir pieejami.

"Atbalstīt Putnu dienu ekskursijas mūsu uzņēmumam ir gandrīz kā misija, jo mēs redzam, kā šie pasākumi atbrīvo un iedvesmo cilvēkus. Mēs redzam, ar kādu azartu bērni iesaistās putnu būrīšu gatavošanā un putnu iepazīšanā. Manuprāt, Putnu dienas apvieno tos, kas tic, ka cilvēkam un videi jāveido harmoniskas un cieņpilnas attiecības," pauda "Cemex" vides speciāliste Santa Kļava.

23.aprīlī putnu vērošana tiks organizēta Rīgā, Siguldā un Saldus novadā, kā arī notiks putnu vērošanas ekskursijas gar Slokas ezeru, putnu vērošana Kolkasragā, Madonas un Rēzeknes novadā notiks putnu vērošanas ekskursija "Lubānas ezeru lūkoties", bet Ķemeros notiks putnu būrīšu gatavošanas darbnīca.

"Cemex putnu dienu" noslēgumā Rīgā un tās apkārtnē notiks putnu vērošanas ekskursija, putnu vērošana notiks arī Kolkasragā un Sātiņu zivju dīķos, Madonas un Rēzeknes novadā notiks putnu vērošanas ekskursija "Lubānas ezeru lūkoties", notiks putnu vērošanas ekskursija uz Kaņiera ezeru un Dunduru pļavām, kā arī tiks organizēta putnu vērošana no Kaņiera ezera putnu torņa.

LETA