Lāčplēsis amatu zaudējis, jo nesadārdzināja ielu remontus
Politika

Lāčplēsis amatu zaudējis, jo nesadārdzināja ielu remontus

Jauns.lv

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis (LPP/LC) amatu, iespējams, zaudējis, jo atteicies sadārdzināt ielu remontus pilsētā, svētdienas vakarā vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Lāčplēsis amatu zaudējis, jo nesadārdzināja ielu r...
Daugavpils mērs Lāčplēsis, iespējams, amatu zaudējis, jo atteicies sadārdzināt ceļu remontus
Daugavpils mērs Lāčplēsis, iespējams, amatu zaudējis, jo atteicies sadārdzināt ceļu remontus

Raidījums secina, ka sācies ceļu darbu sadārdzināšanas process un dažos konkursos būvētāju nosauktās cenas jau pārsniegušas trekno gadu piedāvājumu. Šogad pretendējot uz ceļu remontiem piešķirto Eiropas naudu, pieprasījums pārsniedzis piedāvājumu.

Šonedēļ Liepājā firma "Binders" sāka ceļa remonta darbus Zirņu ielā. Projekta gaitā izmaksas pieauga par trešdaļu, un pašvaldība bija spiesta ņemt kredītu. Līdzīga situācija esot Daugavpilī.

Pirms vairāk nekā gada ar Eiropas Savienības līdzfinansējumu un konsultantu aprēķinātām izmaksām Daugavpils dome izsludināja konkursu pilsētas centrālās ielas rekonstrukcijai. Projekta izmaksas tika lēstas - 6,5 miljoni latu. Konkursam šopavasar pieteicās tikai viena kompānija "Binders" un piedāvāja cenu - 9,95 miljonus latu. Tā brīža pilsētas mērs Lāčplēsis atteicies atbalstīt šādu līgumu.

Lāčplēsis piedāvājis ekonomēt uz projekta apjomu - nebūvēt gājēju promenādi pie 18.novembra krastmalas, atteikties no četrām joslām, kas tika plānotas Brīvības ielā no Valkas ielas krustojuma. Aprīļa beigās uz Daugavpili personīgi atbraucis LPP/LC līderis Ainārs Šlesers, kurš ieradies pie Lāčplēša un paziņojis, ka laiks rakstīt atlūgumu. Lāčplēsis to darīt atteicies, un jau nākamajā domes sēdē steidzamības kārtā skatīts jautājums par jauna priekšsēdētāja iecelšanu, par ko kļuva Žanna Kulakova (LPP/LC).

Kulakova pēc nokļūšanas amatā paziņoja, ka dome atbalstīs ceļa atjaunošanu un ņems vairāk nekā 3 miljonu latu kredītu.

Kasjauns.lv/LETA/Foto: Ekrānšāviņš no TV3 Raidījuma „Nekā personīga” video