Mediķu arodbiedrība jau atkal apsver protesta akcijas rīkošanu
16.augustā padomes sēdē šo jautājumu izskatīs un lems par protesta akcijas laiku un veidu.
Sabiedrība
2016. gada 4. augusts, 21:16

Mediķu arodbiedrība jau atkal apsver protesta akcijas rīkošanu

Jauns.lv

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) jau atkal apsver iespēju rīkot protesta akcijas, pastāstīja arodbiedrības vadītājs Valdis Keris.

Viņš skaidroja, ka valdība, gatavojot nākamā gada budžetu, neņem vērā Pasaules Veselības organizācijas (PVO) un Eiropas Komisijas (EK) ieteikumus Latvijai par budžeta palielināšanu veselības aprūpei. Līdz ar to, lai aizstāvētu gan pacientu, gan mediķu intereses, tiek apsvērta iespēja rīkot protesta akcijas.

Keris stāstīja, ka 16.augustā gaidāmajā arodbiedrības padomes sēdē šo jautājumu izskatīs un lems par protesta akcijas laiku un veidu. Viņš gan piebilda, ka kopumā cer izvairīties no akciju rīkošanas.

Tāpat pirmdien, 8.augustā, mediķu arodbiedrība rīkos preses konferenci, kurā sniegs viedokli par valdības pieeju veselības nozares finansēšanai. Pasākuma gaitā tikšot sniegta informācija par valdības rīcības neatbilstību EK, PVO, Pasaules Bankas un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas konstatējumiem.

Preses konference sāksies plkst.11 un notiks Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības namā, Bruņinieku ielā 29/31, 314.telpā.

LETA / Foto: Evija Trifanova/LETA