Āgenskalnā piekauj trolejbusu, Skrunda slīkst mēslos
112
2011. gada 28. maijs, 08:11

Āgenskalnā piekauj trolejbusu, Skrunda slīkst mēslos

Jauns.lv

Āgenskalnā saniknojies šoferītis piekauj trolejbusu. Skrunda slīkst mēslos. Šņabjdegunis ālējas Jelgavas tiesā un lielveikalā. Kasjauns.lv piedāvā nedēļas dīvainību TOP 5.

Agresīvs šoferītis dauza trolejbusu

Daudzi šoferīši ne vienmēr ir sajūsmā savas automašīnas priekšā ieraudzīt – tie ir milzīgi un nespēj pietiekami atraktīvi manevrēt, jo ir „piesieti” pie vadiem. Pagājušajā nedēļā savu neapmierinātību ar „ziloni trauku veikalā” Āgenskalnā izrādīja kāds 36 gadus vecs autovadītājs. Viņa niknumam nebija robežu, kā rezultātā pamatīgi tika apskādēts sabiedriskā transporta līdzeklis.

Trolejbusa vadītājs Melnsila ielā, braucot pa maršrutu, vēlējies veikt pagriezienu, taču pamanīja, ka viņam priekšā nostājusies kāda automašīna „Audi” melnā krāsā. Trolejbusa vadītājs deva skaņas signālu, tomēr vieglās automašīnas vadītājs izkāpa no tās un teica, ka pagriezties tajā vietā nedrīkst, jo tas esot pretēji ceļu satiksmes noteikumiem. Sabiedriskā transportlīdzekļa vadītājs paskaidroja, ka tāds ir trolejbusa maršruts un viņš, nogriežoties tajā vietā, noteikumus nepārkāpj.

Saruna autovadītāju tā sadusmoja, ka viņš, paņemdams no sava auto metāla priekšmetu, vairākas reizes iesita trolejbusam, izsitot sāna logu trolejbusa vadītāja pusē. Tomēr ar to agresīvais vadītājs nebija nomierinājies. Pēc tam viņš sāka ar kāju spārdīt trolejbusa durvis un tajās izsita stiklu, vēlāk arī sabojāja trolejbusa vējstiklu.

To redzot, trolejbusa pasažieri izsauca policiju. Par notikušo sākts kriminālprocess par huligānismu, ja tas saistīts ar mantas bojāšanu.

Suns soda bērnus par lekciju apmeklēšanu

Par skolas apmeklēšanu pamatīgu brāzienu gan no pedagogiem, gan no saviem vecākiem saņēma kādas Rīgas vidusskolas audzēkņi. Skolā lasot lekcijas par drošību, muitnieki ar narkotiku meklēšanai apmācītu suni nejauši vairāku skolēnu somās atklāja narkotikas.

Lekcijas laikā kādā no vidusskolas klasēm suns norādījis, ka audzēkņa somā varētu būt narkotikas. Puisis piekritis somu atvērt, un likumsargi tajā atraduši vairākus gramus aizdomīgas vielas, visticamāk, marihuānas. Rezultātā pret puisi ierosināta lieta par narkotiku glabāšanu.

Suns pēc tam uzrādījis vēl vienu iespējamo narkotiku glabātāju. Viņš gan somu vaļā vēris neesot, tāpēc nav zināms, vai arī šoreiz četrkājainajam likumsargam bijusi taisnība.

Skolas direktore norāda, ka skolas vadībai vienkārši neesot bijis tiesību pārbaudīt skolēna mantas bez viņa piekrišanas, tomēr noliedz, ka šī lekcija būtu bijusi plānota reida sastāvdaļa.

 Dzērājs ārdās gan Jelgavas tiesā, gan lielveikalā

„Jautri” šī nedēļa sākās Jelgavas tiesas darbiniekiem. Pirmdien no rīta uz tiesas sēdi ieradās piedzēries vīrietis. Zemgales apgabaltiesas darbiniece palūdza veikt alkohola testu vīrietim un kārtībsargi vīrieša izelpā konstatēja 2,96 promiles.

Pēc tam vīrietim palika slikti un uz tiesu tika izsaukta ātrā palīdzība. Tomēr negaidītā ne mediķu, ne policistu ierašanās tiesas darbu neparalizēja – tiesas sēde turpinājās, ka bija paredzēts.

Kad tiesas sēde beidzās, arī iereibušais vīrietis „devās ielās” un turpināja izraisīt nekārtības. Drīz vien policijā tika saņemts zvans no tirdzniecības centra „Pilsētas pasāža”, kur jau minētais vīrietis lamājās necenzētiem vārdiem uz apsardzes darbinieku un veikala pārdevēju, nevēloties doties prom.

Policisti vīrieti nogādāja atskurbtuvē. Pēc atskurbšanas vīrietis paskaidroja, ka atceras tikai notikumus Zemgales apgabaltiesā un izdarīto nožēlo, bet par ko sastrīdējies un kāpēc ālējās „Pilsētas pasāžā” viņš neko neatceras.

Pasažieris nokrīt no auto jumta

Izklaides brauciens pa Siguldas kalniem un lejām bēdīgi beidzās kādam jautrulim. Viņš mēģinājis noturēties uz braucošas automašīnas jumta, taču nokritis.

Siguldā, Andreja Pumpura ielā, 1983.gadā dzimis vīrietis 2,2 promiļu alkohola reibumā uz automašīnas „Rover” jumta veda kādu 1984. gadā dzimušu vīrieti. Automašīnai strauji bremzējot, uz jumta esošais vīrietis no auto nokrita un guva dažādas traumas, tāpēc viņš nogādāts slimnīcā.

Skrundas centrā smird pēc mēsliem

Ceturtdienas vēlā pievakarē skrundeniekiem visnotaļ „aromātisku pārsteigumu” sagādāja kāds mēslu vedējs.

Pašā Skrundas centrā – Raiņa un Ventas ielas krustojumā nelaimīgajam mēslu vedējam – traktoram „John Deere” lūza miglotāja riteņa ass un uz ielas izlija minerālmēsli – aptuveni piecas tonnas šķidrā mēslojuma. Piektdienas rītā Kurzemi piemeklēja spēcīgas lietusgāzes un tāpēc, cerams, Skrunda ātri vien atguvās no smacīgā šoka.

Elmārs Barkāns/Foto: Lita Krone/LETA