Politika
2011. gada 11. jūnijs, 07:12

Jaunzeme-Grende nestartēs Saeimas vēlēšanās. Esot pārāk liela ideāliste

Jauns.lv

Bijusī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) līdere Žaneta Jaunzeme-Grende, kura iestājusies partijā "Visu Latvijai!", Saeimas ārkārtas vēlēšanās nepiedalīsies, jo ir pārāk liela ideāliste.

Intervijā Latvijas Radio piektdienas vakarā viņa sacīja, ka nav piemērota politikai pārāk lielā ideālisma dēļ. Viņa visu uztver nopietni un pārdzīvo no sirds.

"Es ļoti pārdzīvoju to, kā tika solīts pirms vēlēšanām un kā tas netika darīts pēc tam. Es to personīgi pārdzīvoju," viņa izskaidroja savus motīvus.

Viņa norādīja, ka pametīs "Visu Latvijai!" solījumu nepildīšanas gadījumā. "Es viņiem teicu ‒ ja es redzēšu, ka jūs nepildāt likumus, es tikpat viegli varu arī izstāties," viņa pastāstīja.

Jaunzeme-Grende uzsvēra, ka lielās organizācijās partiju līderi tiek uzmanīti, neļaujot viņiem neievērot partijas ideālus un programmu. "Visu laiku tas karogs ir jātur augstu," viņa atzina.

"Pirmkārt, partijai ir vajadzīgi biedri, kuri neļauj partijas vadītājam atslābt. Otrkārt, partijai ir vajadzīgs finansējums, lai tas nebūtu jāprasa no cilvēkiem, kuri tīri cilvēciski vienmēr gribēs to kaut kā atpakaļ," bijusī uzņēmēju līdere pamatoja stāšanos partijā.

Biedra naudā gada laikā viņa samaksās 12 latu.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka bijusī LTRK līdere aicinājusi arī citus cilvēkus izdarīt izvēli un pievienoties kādai no partijām.

Viņa līdz šim bijusi politiski neitrāla un ilgi domājusi par šo rīcību, līdz sapratusi, ka jāiesaistās nevis tikai ar vārdiem, bet konkrēti ar biedra naudas maksāšanu.

Viņa atzina, ka tieši viņa bijusi arī "Visu Latvijai!" uzrunātā Valsts prezidenta amata kandidāte. Partija gan izšķīrās savu kandidātu nevirzīt.

"Pārdomāju un secināju, ka man vēl ir jānobriest un jāmācās. Ir jāiziet pilns cikls. Varbūt es varētu startēt pašvaldību vēlēšanās, iemācīties, kā ir strādāt tur. Solītis pa solītim, nešaut uzreiz ar pilnu lielgabalu. Vienkārši mācīties. Politika ir ilgtermiņa process," sprieda bijusī uzņēmēju līdere.

Iespējams, uz Valsts prezidenta amatu viņa varētu kandidēt pēc 20 gadiem. "Man pašlaik vēl ir 47 gadi, esmu vēl ļoti jauna," viņa norādīja.

LTRK valdes priekšsēdētājas amatu Jaunzeme-Grende pameta šā gada marta beigās. Organizāciju viņa vadīja kopš 2008.gada aprīļa.

BNS