Sabiedrība
2011. gada 20. jūnijs, 15:10

Preses izdevēju asociācijas priekšnieka amatā pārvēl Ivaru Zariņu

Jauns.lv

Par Latvijas Preses izdevēju asociācijas valdes priekšsēdētāju uz trīs gadu termiņu pārvēlēts SIA "Izdevniecība "Žurnāls Santa"" valdes priekšsēdētājs Ivars Zariņš.

Valdē uz diviem gadiem kā priekšsēdētāja vietnieks ievēlēts SIA "Firma Zemgale" valdes priekšsēdētājs Guntars Līcis, bet kā otrs vietnieks darbu turpina pērn ievēlētā SIA "Mediju nams" valdes locekle Lilita Seimuškāne.

Kā valdes locekļi uz vienu gadu apstiprināti SIA "Izdevniecība Lilita" līdzīpašnieks Aivars Rudzinskis, SIA "Kurzemes Vārds" izpilddirektors Andis Rozītis, nacionālās ziņu aģentūras LETA valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Barkāns, SIA "Izdevniecības nams "Petits"" valdes priekšsēdētājs Aleksejs Šeiņins, AS "Lauku Avīze" valdes loceklis Viesturs Serdāns un AS "Diena" kontrolpaketes īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Viesturs Koziols.

Asociācijas kopsapulcē notikušas arī tikšanās ar nozares partneriem, kuri informējuši asociācijas biedrus par aktuālajām tendencēm, kā arī iezīmēja savas prognozes nozares turpmākā attīstībā.

1991.gada 15.maijā 15 Latvijas preses izdevumu pārstāvji parakstīja vienošanās protokolu par Latvijas Preses izdevēju un redaktoru padomes izveidošanu. 1991.gada 20.septembrī Žurnālistu namā notika svinīga jaundibinātās organizācijas statūtu parakstīšana. Asociācijas dibinātāji bija 43 Latvijas laikrakstu un žurnālu pārstāvji.

Kopš 1993.gada aprīļa organizācija darbojas jau kā Latvijas Preses izdevēju asociācija, tādējādi kā savu pamatmērķi uzstādot darbu tieši pie drukāto mediju nozares attīstības politikas jautājumiem, vienlaikus arī iestājoties par preses brīvības principu ievērošanu un pret preses monopolizācijas tendencēm. Asociācijā patlaban aktīvi darbojas 30 dažādu mediju pārstāvji.

LETA Nozare.lv