Dikeulaks: iekļūšana ceturtdaļfinālā ir milzīgs solis mūsu jaunajai komandai
2011. gada 22. jūnijs, 22:58

Dikeulaks: iekļūšana ceturtdaļfinālā ir milzīgs solis mūsu jaunajai komandai

Jauns.lv

Latvijas sieviešu basketbola izlases iekļūšana Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā ir milzīgs solis jaunajai komandai, pēc trešdienas cīņas izteicās Latvijas valstsvienības galvenais treneris Georgs Dikeulaks.

Kā ziņots, trešdien Latvijas izlase Eiropas čempionāta otrā apakšgrupu turnīra F grupas pirmās kārtas spēlē ar rezultātu 62:53 (17:18, 12:15, 17:7, 16:13) uzvarēja mājinieci Poliju, nodrošinot sev vietu sacensību ceturtdaļfinālā.

"Spēles laikā bija ļoti daudz taktisko nianšu. Savā ziņā atcerējos Polijas līgu, jo ar sāncenšu treneri Dariušu Macijevski mērojāmies spēkiem jau sezonas laikā," Dikeulaka izteicienus par aizvadīto maču citē Latvijas Basketbola savienība (LBS). "Zināju, kā viņš strādā un savā ziņā izbaudīju šo šaha partiju treneru starpā."

"Patiesībā man nav daudz ko teikt. Mūsu komandas uzvara, kā parasti, sākās no aizsardzības. Ja tā ir laba un agresīva - varam uzvarēt ikvienu komandu. Ja tā ir pasīva - varam zaudēt jebkuram," atzina Dikeulaks.

"Izskatās, ka esam iekļuvuši ceturtdaļfinālā un tas ir milzīgs solis mūsu jaunajai komandai. Paldies mūsu faniem par atbalstu un tagad gribam sasniegt ko vairāk. Taču vienlaikus arī jūtu, ka labākās spēlētājas ir nogurušas, tāpēc tagad vajadzēs domāt ne tikai par to, kā sasniegt uzvaras divās nākamajās spēlēs, bet arī par to, kā palīdzēt līderēm atgūt spēkus. Tie noderēs izslēgšanas turnīrā," piebilda Latvijas izlases galvenais treneris.

"Savai komandai varu ielikt augstu atzīmi par cīņassparu un sniegumu aizsardzībā. Mūsu mērķis bija izolēt Elīnu Babkinu un to izdevās sasniegt," pēc mača atzina Polijas valstsvienības galvenais treneris Macijevskis. "Tiesa, Latvijas komandā atradās citas spēlētājas, kuras spēja uzņemties iniciatīvu. Mani neapmierināja mūsu komandas uzbrukums. Laba spēle izdodas, ja katra spēlētāja zina, kur viņai jābūt, laikus atrodas vajadzīgajā vietā un komanda darbojas kā pulkstenis."

"Diemžēl par mūsu vienības spēli šajā čempionātā to nevar teikt, un īsto iemeslu es nezinu. Nespējam labi darboties apstākļos, kad pretinieces uz mums izdara lielu spiedienu. Tā bija mačā ar Spāniju, un tas pats atkārtojās šodien pret Latvijas agresīvo aizsardzību. Mūsu uzbrukumā bija haoss, un no tā mēs metām tikai ar 29 procentu precizitāti. Tā uzvarēt nav iespējams," piebilda Polijas izlases galvenais treneris.

Kā ziņots, Eiropas čempionāta pirmajā posmā Latvijas valstsvienība cīnījās D apakšgrupā kopā ar Franciju, Grieķiju un Horvātiju. Latvietes trīs mačos izcīnīja divas uzvaras, ieņemot pirmo vietu grupā. Tādējādi otrā posma grupā latvietes iekļuva ar divām uzvarām.

F grupā iekļuva arī trīs spēcīgākās C grupas komandas - Spānija, Melnkalne un Polija.

Pašlaik F grupā pa trijām uzvarām ir Melnkalnei un Latvijai, kas sev jau ir garantējušas vietu turnīra ceturtdaļfinālā. Francija un Spānija ar vienu uzvaru ieņem trešo un ceturto pozīciju, kamēr Polijas un Horvātijas izlases šajā grupā cīnās bez uzvarām.

Savukārt E grupā spēkosies Lielbritānijas, Lietuvas, Baltkrievijas, pagājušā čempionāta vicečempionu Krievijas, Turcijas un Čehijas izlases.

Turnīra ceturtdaļfinālam kvalificēsies otrā posma grupas četras spēcīgākās komandas.

E grupas komandas apakšgrupu spēles aizvada Bidgoščā, bet F grupa spēlē Katovicē.

Eiropas čempionāta izšķirošās spēles, kas risināsies Lodzā, tiks izspēlētas no 29. jūnija, bet finālspēle risināsies 3. jūlijā.

Sekmīgākā Eiropas čempionāta komanda kvalificēsies 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm, bet 2.-5. vietā palikušās komandas nākamajā gadā spēlēs papildus kvalifikācijas turnīrā.

LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA