Zivtiņa radītās ažiotāžas dēļ cilvēki 5 stundas stāv rindā pēc medicīniskās izziņas
Sabiedrība
2011. gada 30. jūnijs, 21:33

Zivtiņa radītās ažiotāžas dēļ cilvēki 5 stundas stāv rindā pēc medicīniskās izziņas

Jauns.lv

Trešdienas pēcpusdienā Jelgavā pie slimnīcas «Ģintermuiža» pulcējās gandrīz 200 cilvēku, lai veiktu veselības pārbaudi autovadītāja medicīniskās izziņas saņemšanai, raksta portāls Zz.lv.

Pacientiem rindās pavadīja trīs līdz piecas stundas. Zemgales ziņu portāls raksta, ka ažiotāža par autovadītāju medicīnisko izziņu saņemšanu sākās līgo priekšvakarā, kad Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš televīzijā paziņoja, ka šoferiem līdzi vienmēr jābūt arī izziņai par veselības pārbaudi, pretējā gadījumā viņiem jārēķinās ar 30 latu lielu naudas sodu un liegumu turpināt ceļu.

Medicīniskās komisijas vadītāja Irina Sretenska ir sašutusi par policijas pārstāvju radīto ažiotāžu un, ja pieļauj, ka gadījumā, ja problēmsituācijja netiks risināta , nākamotrešdien, komisijas pieņemšanas laikā, rindas varētu būt vēl lielākas, vēsta portāls.

Savukārt Tieslietu ministrija informē, ka transportlīdzekļa vadītājam braukšanas laikā nav jābūt klāt medicīniskajai izziņai. Likumā ir paredzēts vadītāja pienākums regulāri iziet medicīnisko pārbaudi, bet tas nenozīmē, ka personai vienmēr ir jābūt klāt dokumentam, kas apliecina, ka medicīniskā pārbaude ir veikta.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas priekšnieks Andis Rinkevics skaidro, ka policija vērš transportlīdzekļu vadītāju uzmanību uz to, ka saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 30.panta 2.daļas 4.punktu, transportlīdzekļu vadīšanas tiesības nedrīkst izmantot, ja transportlīdzekļa vadītājs nav normatīvajos aktos noteiktajā termiņā veicis kārtējo veselības pārbaudi.

Tomēr, saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumu 35.punktu, transportlīdzekļa vadītājam nav jābūt klāt medicīniskai uzziņai, t.i., dokumentam, kas jāuzrāda pēc policijas darbinieka pieprasījuma.

Kasjauns.lv/Foto: Ieva Čīka/LETA