Politika
2011. gada 13. jūlijs, 19:10

Zaļās partijas dome apstiprina Ivetas Grigules izslēgšanu

Jauns.lv

Latvijas Zaļās partijas (LZP) dome atstājusi nemainītu valdes lēmumu par Saeimas deputātes Ivetas Grigules izslēgšanu, aģentūrai LETA apliecināja LZP līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks.

Kā Grigules izslēgšanas iemesli tiek minēti Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sods par nelikumībām 10.Saeimas priekšvēlēšanu kampaņā, kā dēļ LZP un Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) tiekot liegts valsts finansējums nākamās priekšvēlēšanu kampaņas izdevumu segšanai - 95 015 lati, kā arī LZP statūtu pārkāpums, paužot viedokli par LZP valdes lēmumiem, vēl pirms valdes sēde ir notikusi, turklāt lēmums pēc valdes sēdes ir bijis atšķirīgs no Grigules iepriekš paustā.

Viņa izslēgta arī saistībā ar publiska viedokļa paušanu, kas ir pretrunā ar LZP programmu, kā arī tāpēc, ka viņas Saeimas balsojums bija pret KNAB kratīšanu deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietā Jūrmalā un Rīgā.

Grigule LZP darbojās no 2005.gada.

Saeimas Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis arī šodien apliecināja, ka garantē no LZP izslēgtajai Grigulei kā bezpartejiskai vietu ZZS deputātu kandidātu sarakstā 11.Saeimas vēlēšanās. ZZS esot lēmusi, ka visiem pašreizējiem ZZS frakcijas deputātiem tiks dota iespēja atkārtoti kandidēt Saeimas vēlēšanās un "lai vēlētāji izšķir".

LETA