Pie Deglava ielas kalna jau šoruden atklās vērienīgu sporta un atpūtas kompleksu. FOTO
Pēc būvnieku solītā, sporta un bērnu rotaļu laukumu būvniecība tiks pabeigta līdz septembra beigām.
Runā Rīga
2016. gada 10. augusts, 23:12

Pie Deglava ielas kalna jau šoruden atklās vērienīgu sporta un atpūtas kompleksu. FOTO

Jauns.lv

Patlaban līdzās Rīgas 84.vidusskolai, Lielvārdes ielā 141, kas atrodas pie Deglava ielas kalna, tiek veidots vērienīgs sporta un atpūtas komplekss, kura lielākā daļa gan skolēniem, gan iedzīvotājiem būs pieejama jau šoruden. Ar paveiktajiem teritorijas labiekārtošanas darbiem trešdien iepazinās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks kopā ar Īpašuma departamenta direktoru Oļegu Burovu un audzēkņiem no dažādām skolām.

“Patlaban ir veikta jau vairāk nekā puse būvdarbu un septembra beigās iedzīvotājiem būs pieejams jauns sporta komplekss un trīs bērnu rotaļu laukumi. Būs arī vairāk nekā 60 soliņu, tualetes ar iespēju bērniem nomainīt autiņus, ģērbtuves sportistiem. Par kārtību un drošību šajā teritorijā rūpēsies pašvaldības policija,” norādīja N.Ušakovs.

Kā informēja būvnieki, patlaban ir uzstādīti gandrīz visi trenažieri un aprīkojums bērnu rotaļu laukumos, tūlīt tiks pabeigta žoga izbūve, pabeigta asfalta klāšana stadionam, uz kura drīz tiks izveidots mīkstais segums, pabeigta aptuveni puse bruģēšanas un citu segumu ieklāšanas darbu, sākta apzaļumošana. Pēc būvnieku solītā, sporta un bērnu rotaļu laukumu būvniecība tiks pabeigta līdz septembra beigām, bet hokeja laukuma ierīkošanu plānots pabeigt līdz ziemas sākumam.

 

Jau vēstīts, ka šovasar Rīgas 84.vidusskolas teritorijā pie pērn izveidotā jaunā kalna Deglava ielā sākti vērienīgi būvdarbi, kuru gaitā taps sporta komplekss un atpūtas zona, kas tiks papildināta ar laikmetīgās mākslas darbiem. Teritorijā būs izveidoti un aprīkoti laukumi hokejam, skrituļošanai, skeitošanai, basketbolam un futbolam. Būs arī speciāls laukums ielu vingrošanai. Teritorija būs iežogota un tajā būs bruģēti laukumi un celiņi gan gājējiem, gan skrituļotājiem. Apmeklētāju ērtībām teritorijā darbosies speciālas ģērbtuves, inventāru nomas punkti, būs soliņi un protams apgaismojums un nodrošināta apsardze.

Pašlaik iepretim skolai jau pabeigta bijušās izgāztuves Augusta Deglava ielā rekultivācija, izveidojot no atkritumiem sapresētu kalnu 25 metru augstumā 12 hektārus lielā teritorijā. Kalns izbūvēts, pārvietojot vairāk nekā 900 000 kubikmetru atkritumu. Kopā ar apkārtnes uzlabošanu iedzīvotāji tuvākā nākotnē iegūs vairāk nekā 20 hektāru plašu labiekārtotu teritoriju.


Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Karlīna Timofejeva / Foto: Renārs Koris