112
2011. gada 22. jūlijs, 15:28

Skrīveru novadā aiztur autovadītāju par kukuļa došanu policistam

Jauns.lv

Vakar, 21. jūlijā, Valsts policijas darbinieki Skrīveru novadā aizturējuši autovadītāju, kas no ātruma pārsniegšanas protokola centies atpirkties ar "piecīti", informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) priekšnieka palīdze Ieva Sietniece.

Viņa pavēstīja, ka 21. jūlijā Skrīveru novadā VP ZRP Kārtības policijas biroja Patruļpolicijas nodaļas darbinieki sadarbībā ar VP ZRP Aizkraukles iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas (KrPN) darbiniekiem aizturējuši 1973. gadā dzimušu vīrieti, ko sākotnēji apturēja par ātruma pārsniegšanu, savukārt, lai nenoformētu administratīvā pārkāpuma protokolu, vīrietis policijas darbiniekam deva piecus latus.

Pret vīrieti sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 323. panta 1. daļas - par kukuļdošanu, kas paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz simt divdesmit minimālajām mēnešalgām.

Jūlijā jau aizturēti trīs autovadītāji par kukuļa došanu policijas darbiniekiem, informēja Sietniece. Viens no gadījumiem bija reģistrēts 12. jūlijā Ozolnieku novadā, kad autovadītājs, lai izvairītos no soda, mēģinājis policijas darbiniekiem iedot 40 latus. Otrs gadījums bija reģistrēts 19. jūlijā Jelgavā, kad autovadītājs tika aizturēts par 10 latu kukuli.

LETA