112
2011. gada 22. jūlijs, 15:46

Pastniece spēļu automātos nospēlē ventspilnieku pensijas

Jauns.lv

Ventspilī kāda pastniece spēļu automātos nospēlējusi pensiju izmaksai paredzēto naudu, ko viņa piesavinājusies no Latvijas Pasta, apstiprināja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšnieks Ģirts Kokins.

Kā ziņo laikraksts "Ventas Balss", trešdien, 20. jūlijā, daudzi ventspilnieki neesot varējuši sagaidīt pensiju un satraukti zvanījuši uz pastu.

Sākotnēji policijā kriminālprocess tika sākts par laupīšanu, jo pastniece apgalvojusi, ka nauda viņai tikusi nolaupīta. Viņa pat minējusi konkrētas mājas kāpņu telpu, kurā laupīšana it kā notikusi. Taču, pārbaudot visus lietas apstākļus, policija secinājusi, ka sieviete melo - to apstiprinājis arī novērošanas kameru video, kur pastniece redzama spēļu zālē. Viņa trešdien paguvusi apmeklēt divas spēļu zāles un spēlējusi uz lielām likmēm, tādēļ visu naudu jau paspēlējusi, sacīja Kokins.

Policija pārkvalificējusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma panta par naudas piesavināšanos. Latvijas Pasta Drošības dienests lūdzis policiju publiski neizpaust piesavināto naudas summu. 1979.gadā dzimušajai pastniecei piemērots drošības līdzeklis - policijas uzraudzība.

VAS "Latvijas Pasts" ārējo komunikāciju vadītāja Gundega Vārpa informēja, ka visas pensijas, kuras cilvēki šīs pastniece rīcības dēļ nesaņēma trešdien, vakar ir izmaksātas.

Pastniece, kura piesavinājusies naudu, pastā sākusi strādāt pagājušā gada rudenī, ainformēja Vārpa.

Latvijas Pastā strādā gandrīz 5000 darbinieku, no kuriem vairāk kā 1000 ir pastnieki. Lai gan Latvijas Pasts ļoti rūpīgi veic personāla atlasi, diemžēl ne vienmēr izdodas izvairīties no negodīga cilvēka pieņemšanas darbā, atzina Vārpa.

LETA