Politika
2011. gada 25. jūlijs, 01:42

Ārzemju presē Saeimas atlaišana nav guvusi sevišķu ievērību

Jauns.lv

Ārzemju medijos balsojums par Saeimas atlaišanu nav ticis plaši atspoguļots. Visbiežāk pārrakstīta kāda no starptautisko aģentūru ziņām bez komentāriem redakciju slejās.

Ziņās, kas ņemtas no aģentūrām AFP, "Reuters", "Associated Press" (AP) un zviedru "Tidnigarnas Telegrambyra" (TT) uzsvērts lielais vairākums, 94,3%, kas nobalsojuši par Saeimas atlaišanu, kā arī fakts, ka Latvijā rudenī būs jaunas vēlēšanas.

Kanādas laikraksts "Ottawa Citizen" īsu aģentūru ziņu apkopojumu par Latvijā notikušo savā interneta portālā publicējis ar virsrakstu "Latvija uz vēlēšanu sliekšņa". "Latvieši vēsturiskā balsojumā padzen savu parlamentu" savu rakstu pieteic ASV Džordžijas štata avīze "Macon Telegraph", atsaucoties uz AP Rīgas korespondenta Gerija Pīča rakstu.

Vairākas zviedru avīzes, tostarp valsts mēroga "Dagens Nyheter" un "Svenska Dagbladet" pārspiests aģentūras TT ziņa, ka Saeima atlaista ar pārliecinošu vairākumu. Savukārt vācu žurnāla "Focus" portāls "Focus Online" publicējis aģentūras DPA ziņu, ka iedzīvotāju aktivitāte referendumā bijusi neliela.

Daudzās ziņās līdzās referendumam rezultātiem minēts, ka referenduma iniciators, bijušais valsts prezidents Valdis Zatlers tagad startēs ārkārtas vēlēšanās ar savu Reformu partiju (RP), kurai varētu būt labas izredzes iekļūt jaunajā Saeimā.

Skandināvu un arī daudzos citos ārvalstu medijos joprojām galvenā uzmanība ārzemju ziņu slejās veltīta terorista uzbrukumam Norvēģijā, kur dzīvību zaudējuši gandrīz 100 cilvēki. Par to arī daudz raida starptautiskie satelītkanāli, tostarp "BBC World" un "CNN".

LETA