Sabiedrība
2011. gada 27. jūlijs, 02:27

Augsutā plānots starptautisks stafetes skrējiens "Baltijas ceļš"

Jauns.lv

No 19. līdz 21. augustam Lietuvas, Latvijas un Igaunijas teritorijā plānots starptautisks stafetes skrējiens ''Baltijas ceļš'', informēja skrējēju klubs ''Ozolnieki''.

Šīs sportiskās akcijas galvenais mērķis ir atgādināt pasaules sabiedrībai par apkaunojošo un slepeno Molotova-Ribentropa paktu, kas paredzēja Lietuvas, Latvijas un Igaunijas iekļaušanu PSRS, kā arī atgādināt par triju Baltijas tautu vienotību un solidaritāti cīņā par savu brīvību un neatkarību.

Rīkotāji uzsver, ka stafetes skrējiens, kura iniciatori ir Lietuvas amatierskrējēji, atgādinās arī par 1989. gadā cilvēku veidoto "Baltijas ceļu". Tāpat kā visus iepriekšējos 19 gadus, skrējēji atkārtos dzīvās ķēdes gaitu uz ''Baltijas ceļa''.

Skrējienā aicināti iesaistīties visi skriešanas entuziasti no Baltijas valstīm un Baltkrievijas. Tas startēs 19.augustā pulksten 10 Katedrāles laukumā Viļņā. Pa ceļam paredzētas vairākas apstāšanās vietas, lai gan pats skrējiens nekad neapstājas - kāds vienmēr turpina iesākto stafeti, kur notiek dažādi piemiņas brīži un skrējiena dalībnieku sveikšana. Ap pulksten 21 skrējēji nonāks Pasvalē, kas atrodas netālu no Lietuvas un Latvijas robežas.

Nākamajā dienā ap plkst. 6 skrējēji turpinās ceļu no Pasvales un ap plkst. 8 nonāks Saloču-Grenctāles robežpunktā. Ap plkst. 11.30 dalībnieki ieradīsies Bauskā, plkst. 15 skrējēju delegācija noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa Rīgā, bet ap plkst. 21 sportisti finišēs Salacgrīvā.

Stafetes skrējiena pēdējā dienā, 21.augustā, plkst. 6 skrējēji startēs no Salacgrīvas, plkst. 7.15 šķērsos Latvijas un Igaunijas robežu, bet 600 kilometru garās distances finišs paredzēts ap plkst. 18 Tallinā, laukumā pie Igaunijas Republikas parlamenta ēkas.

LETA