Sabiedrība
2011. gada 11. augusts, 08:41

Rehabilitācijas centram "Līgatne" beidzies finansējums; rindā 150 pacientu

Jauns.lv

SIA "Rehabilitācijas centrs "Līgatne"" ir beigušās valsts apmaksātās ārstniecības kvotas, kas saskaņā ar līgumu bija paredzētas 2011.gadam.

Rindā uz valsts apmaksātu rehabilitācijas programmu gaida vairāk nekā 150 pacientu.

Centrā rehabilitācijas kurss tiekot nodrošināts pacientiem pēc smagām sirds-asinsvadu un centrālās un perifērās nervu sistēmas saslimšanām. "Laikus sākts kvalitatīvs medicīniskās rehabilitācijas kurss sniedz iespēju pacientam atkopties un atgriezties darba tirgū, bet novēlota vai neveikta rehabilitācijas programma visbiežāk rada neatgriezenisku invaliditāti," uzsvērts ziņojumā medijiem.

Šobrīd uz valsts apmaksātu medicīniskās rehabilitācijas programmu rindā gaida vairāk nekā 150 pacienti, no kuriem vairums ir spēka gados.

"Diemžēl centrs nespēj šos pacientus uzņemt, jo ir beidzies no valsts piešķirtais finansējums, bet pacientiem, kas izcietuši ilgstošu un dārgu ārstēšanos stacionāros, nav līdzekļu, lai segtu visus ar rehabilitāciju saistītos izdevumus," teikts paziņojumā.

Rehabilitācijas centrs "Līgatne" cerot, ka visdrīzākajā laikā Veselības ministrija radīs risinājumu, lai "palīdzētu nelaimē nokļuvušajiem pacientiem".

LETA Nozare.lv