112
2011. gada 14. augusts, 11:40

Divos satiksmes negadījumos Limbažu un Vecpiebalgas novados cietuši četri bērni

Jauns.lv

Limbažu novada Skultes pagastā divu automašīnu sadursmē cietuši četri cilvēki, tostarp gadu vecs bērniņš. Savukārt Vecpiebalgas novadā, mašīnai nobraucot no ceļa, cietuši trīs - divi septiņus gadus, viens deviņus gadus vecs bērns.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā informēja, ka automašīnas "Volvo V50" vadītāja, 1949.gadā dzimusi sieviete, izbraucot uz galvenā ceļa, neievēroja ceļa zīmes "Dodiet ceļu!" prasības, kā rezultātā izraisīja sadursmi ar automašīnu "Volvo V40", kuru vadīja Somijas pilsonis.

Negadījumā bojātas abas automašīnas. Cietuši pieci cilvēki, kas nogādāti slimnīcā, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Laura Ševčenko.

Satiksmes negadījumā cietis 1977.gadā dzimis Somijas pilsonis, kurš nogādāts Rīgā, Gaiļezera slimnīcā, kā arī divi viņa pasažieri - 2010.gadā dzimis puisītis, kurš guvis smadzeņu satricinājumu, un 1981.gadā dzimusi sieviete, kas nogādāti bērnu slimnīcā Rīgā. Šajā satiksmes negadījumā cietis arī otras automašīnas "Volvo V50" pasažieris, 1946.gadā dzimis vīrietis, kurš nogādāts Valmieras slimnīcā.

Ševčenko sacīja, ka 34 gadus vecs vīrietis guvis smadzeņu satricinājumu, 30 gadus veca sieviete - krūšukurvja traumu, vienu gadu vecais puisītis, kā arī 62 un 64 gadus vecas sievietes guvušas krūšu kurvja traumas, turklāt 64 gadus vecajai kundzei pastāv aizdomas par iespējamo mugurkaula traumu.

Naktī uz 14.augustu plkst.2.10 Vecpiebalgas novada Taurenes pagastā automašīna "VW Sharan" nobrauca no ceļa braucamās daļas un apgāzās, cietuši divi 2004.gadā, viens 2002.gadā dzimis bērns. Visi cietušie nogādāti Vidzemes slimnīcā.

Rīgā, uz Salu tilta četru automašīnu sadursmē cietuši divi cilvēki - 1989. un 1985.gadā dzimušas sievietes, kuras nogādātas P.Stradiņa slimnīcā. Automašīnu "Nissan", "Volvo", "Ford" un "Toyota" sadursme notikusi plkst.12.56.

Plkst.8.45 Kuldīgas novada Kabiles pagastā, uz ceļa Vārme - Kabile, automašīnas "BMW 730" vadītājs neizvēlējās pareizu braukšanas ātrumu, kā rezultātā ceļa līkumā pa labi automašīnu sanesa un tā apgāzās. Satiksmes negadījumā bojāta automašīna, tās vadītājam konstatēta politrauma, ķermeņa nobrāzumi, sistas brūces, sejas kaulu lūzumi, galvaskausa pamatnes lūzums, ribu lūzumi, pneimotoraks (gaiss starp krūškurvja sienu un plaušām). Viņš ievietots Kuldīgas slimnīcas traumu nodaļā.

Kopā pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēti 22 ceļu satiksmes negadījumi, no tiem 15 negadījumos cietuši cilvēki.

Visvairāk - 15 - satiksmes negadījumu reģistrēts Rīgas reģionā, Vidzemes reģionā - pieci, Kurzemē un Latgalē - pa vienam, Zemgalē nav reģistrēts neviens satiksmes negadījums.

Kopumā pagājušajā diennaktī Ceļu policijas darbinieki Latvijā aizturēja 43 transportlīdzekļu vadītājus, kuru organismā alkohola koncentrācija pārsniedza atļauto normu. No tiem 18 bijuši autovadītāji, bet 25 - velosipēdu un motorolleru vadītāji.

LETA