Sabiedrība

Zivtiņš: bērni cieš negadījumos, jo austiņās klausās mūziku un nedzird auto

Jauns.lv

Pēdējā laikā daudz bērnu smagi cieš satiksmes negadījumos, jo uz ielas klausās austiņās mūziku un nedzird, ka tuvojas transportlīdzeklis, intervijā atzīst Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš.

Zivtiņš: bērni cieš negadījumos, jo austiņās klaus...

"Ir iezīmējusies tendence pēdējos gados un sevišķi šajā septembra mēnesī - ļoti smagi ir cietuši vairāki bērni no tā, ka pārvietojas pa ielu ar velosipēdu, skrituļslidām vai kādu citu pārvietošanās līdzekli, vai iet ar kājām un austiņās klausās mūziku un nedzird tuvojošos automašīnu vai smagākajā gadījumā - vilcienu, un ir ļoti smagi satiksmes negadījumi," trešdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Zivtiņš.

Tādēļ viņš aicināja vecākus pievērst īpašu uzmanību šim jautājumam un pārrunāt ar bērniem viņu mūzikas klausīšanās paradumus.

Viņš informēja, ka šogad kopumā satiksmes negadījumu skaits pieaudzis par 8% un negadījumos ievainoto cilvēku skaits - par 9%.

"Kopējās tendences saistībā ar smagiem negadījumiem un cietušajiem tajos nav pozitīvas - negadījumu skaits ir pieaudzis par astoņiem procentiem, bet ievainoto skaits - par deviņiem procentiem, salīdzinot ar iepriekšējo gadu. Tas ir diezgan nepatīkams rādītājs," atzina Zivtiņš.

Tomēr bojāgājušo skaits šogad samazinājies par 35%. Policija to skaidro ar stingrāku ātruma un drošības jostu kontroli, kā arī kampaņām.

Jau vēstīts, ka elektrovilciens Rīga–Skulte sestdienas vakarā uz dzelzceļa pārbrauktuves Sarkandaugavā notrieca riteņbraucēju, kurš notikuma vietā gāja bojā. Pēc policijas teiktā, viņš austiņās bija klausījies mūziku un nav dzirdējis vilciena tuvošanos.

BNS