Sabiedrība
2011. gada 30. oktobris, 06:02

Valdība lems, vai atļaut cietumniekiem lietot lielākus televizorus

Jauns.lv

Valdība otrdien lems par grozījumiem Ministru kabineta noteikumos, kas paredz notiesātajiem atļaut lietot lielāka ekrāna televizorus.

Patlaban noteikumi paredz, ka notiesātajiem atļautā personiskā televizora ekrāna lielums var būt līdz 39 centimetriem pa diagonāli. Taču pašreiz sadzīves tehnikas veikalu piedāvājumā televizori ar šādu izmēru faktiski nav sastopami.

Līdz ar to, lai netiktu ierobežotas notiesāto tiesības uz informācijas iegūšanu, jāprecizē minētā tiesību norma, nosakot, ka notiesātajiem atļautā televizora ekrāna izmērs var būt līdz 50 centimetriem pa diagonāli, norāda Tieslietu ministrija.

Lai nodrošinātu Satversmes tiesas spriedumā noteikto, ka reliģisko priekšmetu glabāšana ir pieļaujama, izvērtējot konkrētā gadījuma apstākļus, noteikumu projektā paredzēts, ka notiesātajiem reliģisko priekšmetu glabāšanai brīvības atņemšanas iestādē ir jāsaņem cietuma priekšnieka atļauja.

Notiesātā glabāšanā nodotajam reliģiskajam priekšmetam būtu jāatbilst tā sākotnējai nozīmei, proti, jābūt saistītam ar personas nodošanos ticībai vai reliģijai.

Jau ziņots, ka Satversmes tiesa (ST) atzinusi, ka liegums ieslodzītajiem glabāt reliģiskos priekšmetus ir pretrunā ar Satversmi.

BNS