Politika
2011. gada 19. novembris, 15:49

Partijas "Saskaņas" valdes priekšsēdētāja amatā ievēl Urbanoviču

Jauns.lv

Šodien notiekošajā apvienību "Saskaņas centrs" (SC) veidojošās partijas "Saskaņa" kongresā par partijas valdes priekšsēdētāju ievēlēts tās līdzšinējais vadītājs Jānis Urbanovičs.

Par valdes priekšsēdētāja vietnieku ievēlēts Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldību komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs un Saeimas deputāts Valērijs Agešins. Kopumā valdē ievēlēti 17 locekļi.

Politisko organizāciju (partiju) apvienība "Saskaņas centrs" tika nodibināta 2005.gadā, un tā ietvēra piecas kreisas, kreisi centriskas un centriskas partijas - Daugavpils pilsētas partiju, Tautas saskaņas partiju, partiju "Jaunais centrs", Latvijas Sociālistisko partiju un Sociāldemokrātisko partiju.

Četras no tām - Tautas saskaņas partija, politiskā partija "Jaunais centrs", Sociāldemokrātiskā partija un Daugavpils pilsētas partija - vienojās par apvienotas sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" izveidošanu. Visas šīs partijas likvidējušās.

Patlaban apvienībā "Saskaņas centrs" ir sociāldemokrātiskā partija "Saskaņa" un Latvijas Sociālistiskā partija. SC valdes priekšsēdētājs ir Ušakovs, "Saskaņu'' vada Jānis Urbanovičs, bet LSP - Alfrēds Rubiks.

LETA