Sabiedrība
2012. gada 17. februāris, 02:43

Eirovīzijas atlases žūrijā Ventspilī būs arī Azerbaidžānas vēstnieks

Jauns.lv

Ventspilī piektdien un sestdien uzturēsies Azerbaidžānas vēstnieks Latvijā Elmans Zeinalovs ar ģimeni, pavēstīja Ventspils domē.

Vēstnieka vizītes galvenais mērķis esot dalība Eirovīzijas nacionālās atlases žūrijā. Ventspilī sestdien tiks noskaidrots, kurš dziedātājs pārstāvēs Latviju Eirovīzijā, kas maijā notiks Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Eirovīzijas konkursa veidotāji žūrijas pārstāvjus tur lielā slepenībā. Iepriekš konkursa producents Aigars Dinsbergs tikai atklājis, ka žūrijā būs desmit cilvēku un viņi būs no dažādām nozarēm.

To, kura dziesma pārstāvēs Latviju uz Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa skatuves Baku, noskaidros balsošanā. Balsot varēs gan televīzijas skatītāji, gan žūrija desmit cilvēku sastāvā. Rezultātus noteiks skatītāju un žūrijas kopvērtējums attiecībā 50 pret 50.  

Latvijas Televīzijas sadarbības partneris Eirovīzijas veidošanā ir Ventspils dome, un jau gadiem Eirovīzijas nacionālais fināls notiek šajā pilsētā.

Pašvaldība arī informēja, ka Zeinalova sievai un meitai sestdien paredzēts apmeklēt Ventspils Augstskolu un Amatu māju, savukārt vakarā vēstnieks ar kundzi un meitu vēros "Eirodziesma 2012" fināla pasākumu teātra namā "Jūras vārti".

Latvija starptautiskajā Eirovīzijā startēs pirmajā pusfinālā 22.maijā. Latvijai būs jāsacenšas ar Melnkalnes, Islandes, Rumānijas, Albānijas, Beļģijas, Šveices, Somijas, Grieķijas, Moldovas, Kipras, Austrijas, Dānija, Krievija, Sanmarīno, Izraēlas, Īrijas un Ungārijas dziesmām. Finālā iekļūs tikai desmit valstu pārstāvji. Lielais fināls gaidāms 26.maijā.

BNS