2012. gada 10. aprīlis, 17:38

Andra Bērziņa spilgtākie mirkļi

Jauns.lv

* Bērziņš ne reizi nav atklāti atbildējis, cik bērnu viņam ir. Pirmajā preses konferencē pēc ievēlēšanas viņš atbildēja lakoniski: “Izlasiet manā deklarācijā, tur tas viss ir pateikts.” Oficiāli Bērziņam ir divi dēli un meita, neoficiāli – vēl viena meita un dēls.

* Bērziņa meitas Evas Manavaduges firma Kājiņas B saņēma 178 000 latu Eiropas naudas no Lauku atbalsta dienesta “aktīvās atpūtas kompleksa celtniecībai”, kas pārtapa skaistā privātmājā Amatas krastā, Drustu pagastā, ar pirti, baseinu, tenisa kortu. Tūristi te nekad nav ne bijuši, ne gaidīti, bet Bērziņš izteicies, ka viss tur noticis pēc vieda saimnieka apziņas un rīcības, tā, lai daudzus gadu desmitus šis ieguldījums nestu labumu.

* 2012. gada 3. septembrī, vedot uz skolu pirmklasnieku dēlu, Bērziņš sastapa TV3 filmēšanas grupu, un nespēja valdīt dusmas: “Čaļi, pa galvu vajag, ja? Ilgi neesat sisti!”

* Bērziņš pievērsis uzmanību ar savu ārvalstu vizīšu ģeogrāfiju – Azerbaidžāna, Turkmenistāna, Kazahstāna, Uzbekistāna, Tadžikistāna, Afganistāna, Mongolija. Tikmēr februāra sākumā Vācijā notiekošajā Minhenes drošības konferencē piedalījās vairāki desmiti valstu vadītāju un ministru, bet Bērziņa vārda aicināto viesu sarakstā nebija – laikā, kad Latvija ir Eiropas Savienības prezidējošā valsts.

* Martā intervijā Krievijas telekompānijai RTVi Bērziņš lauzītā krievu valodā klāstīja, ka saspringtas attiecības valdot tikai politiskā līmenī, bet cilvēciskā līmenī nav pretišķību starp krieviem un latviešiem. Kritika Kremļa agresīvajai politikai neizskanēja.