112
2012. gada 16. aprīlis, 12:55

Piecus gadus vecs zēns gūst apdegumus no karsta traktora izpūtēja

Jauns.lv

Aizvadītajā diennaktī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests saņēmis izsaukumu Zemgalē, kur, pieskaroties karstam traktora izpūtējam, plaukstas apdegumu guvis piecus gadus vecs zēns.

Zēns nogādāts slimnīcā, informēja dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Mediķu palīdzība aizvadītajā diennaktī bijusi nepieciešama arī divos kūlas dedzināšanas gadījumos Vidzemē. Ar plaukstas apdegumiem slimnīcā nogādāta 48 gadus veca sieviete, un arī otrā gadījumā 51 gadu vecs vīrietis guvis plaukstas apdegumu.

Vakar diviem jauniešiem neveiksmīgi beigusies malkas ciršana. Zemgalē 20 gadus vecs jaunietis, skaldot malku, ar cirvi iecirtis sev pirkstā, savukārt 17 gadus vecs puisis ar cirvi iecirtis sev plaukstā. Abi pacienti nogādāti slimnīcā.

Slimnīcā aizvadītajā diennaktī Zemgalē nogādāts arī deviņus gadus vecs zēns, kurš, krītot no koka, guvis apakšdelma lūzumu.

Aizvadītajā diennaktī neiztika arī bez suņa kodumiem. Šoreiz dienests izsaukumu saņēma Vidzemē, kur suns augšdelmā un apakšdelmā bija sakodis 14 gadus vecu meiteni.

Bukša stāstīja, ka aizvadītajā diennaktī gūta arī kriminālrakstura trauma. Mediķu palīdzība Kurzemē bija nepieciešama 35 gadus vecam vīrietim, kuram bija ar nazi durtas brūces. Pacients, kurš bija arī alkohola reibumā, nogādāts slimnīcā.

LETA