Sabiedrība
2012. gada 24. maijs, 17:45

Bērnu tiesību aizstāvji atkal rīko uzticības tālruņa akciju

Jauns.lv

Bērnu tiesību aizstāvji no 28.maija līdz 3.jūnijam atkal rīko uzticības tālruņa akciju, jo iepriekšējās akcijas laikā tika saņemti daudz zvanu, informēja Labklājības ministrijas pārstāve Zane Brīvmane.

Aprīļa vidū akcijas laikā piecās dienās pa uzticības tālruni tika saņemts 1591 zvans un speciālisti sniedza 340 psiholoģisku konsultāciju.

Tika saņemta informācija arī par septiņiem potenciāli smagiem vardarbības gadījumiem, par ko uzrakstīti dienesta ziņojumi un informācija nodota speciālistiem tālākai gadījumu risināšanai. Sešos no šiem septiņiem zvaniem tika runāts par vardarbību pret bērnu ģimenē, vienā gadījumā – par vardarbību mācību iestādē.

Ņemot vērā, ka fiziskā un emocionālā vardarbība nemainīgi ir smagākā problēma, ar ko saskaras bērni un pusaudži, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcija pieņēma lēmumu turpināt akciju "Redzi, dzirdi? Nepaliec vienaldzīgs!" vardarbības gadījumu apzināšanai un risināšanai, kā arī vardarbības prevencijai.

Uzticības tālrunis 116111 ir bezmaksas tālruņa līnija, zvanot gan no fiksētā, gan mobilā telefona. Tālruni 116111 var sazvanīt katru darbdienu no plkst. 8 līdz plkst.23, sestdienās no plkst. 8 līdz plkst. 22, bet svētdienās – no plkst. 10 līdz 22.

BNS