Zīle: Parādnieks zaudē politisko ietekmi
Imants Parādnieks zaudē politisko ietekmi.
Politika
2012. gada 25. maijs, 15:19

Zīle: Parādnieks zaudē politisko ietekmi

Jauns.lv

Viens no nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) redzamākajiem politiķiem Imants Parādnieks patlaban vairs ne politiski, ne publiski nav tādā līmenī kā viņa līdzgaitnieks, apvienības līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars, un Parādnieka politiskās ietekmes zaudēšana ir acīmredzama.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šādu vērtējumu intervijā žurnālam "Sestdiena" paudis bijušais TB/LNNK līderis Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle.

"Viņš nespēlē lielu lomu Nacionālajā apvienībā," uzskata Zīle.

Kā norāda žurnāls, Parādnieks ir partijas "Visu Latvijai!" (VL) līdzpriekšsēdētājs, taču nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs no VL ir Dzintars. Savukārt pēc pilnīgas apvienošanās ar apvienību "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK, kas esot neizbēgama, priekšsēdētājs būšot tikai viens, un tas nebūšot Parādnieks.

Parādnieks intervijā atzīst, ka viens no viņa ilgtermiņa mērķiem ir kļūšana par Ministru prezidentu. Zīle šo mērķi uztvēris ar smiekliem. "Slikts ir kareivis, kurš negrib kļūt par ģenerāli, taču ir jāspēj uz lietām paskatīties samērīgi," sacīja Zīle. Savukārt Dzintars diplomātiski norādījis, ka vienmēr biedra vēlmi uztvēris ar humoru.

Gan Parādnieks, gan Dzintars žurnālam noliedz, ka viņu starpā būtu nesaskaņas un ka būtu bijis laiks, kad viņi neesot sasveicinājušies. Tiesa gan, pēdējā laikā viņi kontaktējoties retāk, ko skaidro ar lielo darba apjomu.

"Skaidrs, ka Raivim tagad ir cita vide un attālums mūsu starpā palielinās. Bet tas nav bezdibenis. Jā, ir dažādi subjektīvi atšķirīgi uzskati par izvēlēto ceļu, taču vienmēr bijis tā, ka esmu impulsīvāks un tiešāks. Raivis ir taktiskāks un tāds, kurš izvēlēsies labāk nedarīt, nekā darīt, ja tas saistīts ar risku. Man ir savādāk. Ja pārliecība saka, tad es daru un rīkojos," atzīst Parādnieks.

Viņš arī uzsver, ka tie, kas paši ir vāji, baidās no stiprajiem. Gan viņš, gan Dzintars esot stiprs cilvēks. Tieši vājie arī izplatot baumas, veidojot intrigas partijas iekšienē un mēģinot pasliktināt viņa un Dzintara attiecības.

"Ja viņi paši jūtas labi tāpēc, ka māk pielāgoties Raivim un viņiem kaut kas no tā tiek, lai tā būtu. Esmu uzklausījis ļoti daudz negatīvas informācijas par Raivi un domāju, arī viņš par mani ir dzirdējis tieši tikpat daudz. Taču man vienalga, cik man ar kādu ir labas attiecības, es nevienu nežēlošu. Es visu saku tieši acīs. Patīk tas kādam vai nē - kāda man tur daļa?" saka Parādnieks.

Zīle uzskata, ka Parādnieks kā ļoti aktīvs politiķis ir risks partijai, ko spilgti pierādot gadījums ar ieroču demonstrēšanu bērniem Parādniekam piederošajā bērnudārzā "Pūcīte". Politiķiem jāspēj prognozēt dažus soļus uz priekšu, un Parādnieks to acīmredzot nespējot, uzskata Zīle, piebilstot, ka pēc nacionālās apvienības izveidošanas Dzintara politiskā vilkme vienmēr bijusi daudz lielāka nekā Parādniekam.


LETA/Foto: Edijs Pālens/LETA