Prezidents abortu jautājumu nekomentē; atstāj to veselības ministres ziņā
Valsts prezidents Andris Bērziņš.
Politika
2012. gada 19. jūnijs, 10:31

Prezidents abortu jautājumu nekomentē; atstāj to veselības ministres ziņā

Jauns.lv

Valsts prezidents Andris Bērziņš ierosinājumu par abortu aizliegšanu nekomentē un norāda, ka šādi jautājumi ir veselības ministres Ingrīdas Circenes kompetencē.

"Man šķiet, ka mūsu veselības ministre ir speciāliste šajā jomā. Viņai būs profesionālākais viedoklis. Es ieteiktu prasīt viņai kā ministrei un speciālistei," Bērziņš otrdien sacīja žurnālistiem.

Jau vēstīts, ka Saeimas Demogrāfijas lietu apakškomisija otrdien turpinās diskusijas par nedzimuša bērna tiesībām uz dzīvību un attīstības aizsardzību, liecina apakškomisijas darba kārtība.

Šādus grozījumus Bērnu tiesību aizsardzības likumā sagatavojis Nacionālās apvienības pārstāvis Imants Parādnieks, taču tie saņēmuši kritiku, jo faktiski var nozīmēt abortu aizliegumu. Apakškomisijas vadītājs tam nepiekrīt.

Viņš piedāvā šo priekšlikumu nodot Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai, taču apakškomisija pirmajā sēdē līdz balsošanai netika ilgās viedokļu uzklausīšanas dēļ. Diskusijas tiks turpinātas šonedēļ.

Parādnieks arī rosina palielināt apdomas laiku sievietēm, kas vēlas veikt abortu, no 72 stundām līdz piecām diennaktīm jeb 120 stundām.

BNS / Foto: Edijs Pālens/LETA