Sabiedrība
2012. gada 25. jūnijs, 15:17

Turpmāk invaliditātes ekspertīzes veikšanai varēs pieteikties elektroniski

Jauns.lv

Vienotajā valsts un pašvaldību portālā "Latvija.lv" pieejami trīs jauni e-pakalpojumi, tostarp iespēja pieteikties invaliditātes ekspertīzes veikšanai, informēja Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA).

E-pakalpojumi izstrādāti sadarbībā ar Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisiju ( VDEĀVK).

Viens no VDEĀVK piedāvātajiem e-pakalpojumiem iedzīvotājiem radīs iespēju, neierodoties VDEĀVK klātienē, pieteikties invaliditātes ekspertīzes veikšanai, kā arī saņemt informāciju par ekspertīzes veikšanai nepieciešamajiem un VDEĀVK iesniedzamajiem dokumentiem.

Savukārt e-pakalpojums "Iesniegums invaliditātes ekspertīzes lēmuma apstrīdēšanai" ļaus iedzīvotājiem elektroniski iesniegt iesniegumu invaliditātes ekspertīzes lēmuma apstrīdēšanai.

Portālā iedzīvotājiem turpmāk pieejams pakalpojums "Mani dati VDEĀVK", kas dos iespēju cilvēkam, neierodoties VDEĀVK klātienē, piekļūt saviem invaliditātes ekspertīzes lēmumiem un atzinumiem un pārvaldīt savu informāciju VDEĀVK.

VDEĀVK e-pakalpojumi ir izstrādāti un tiek ieviesti, lai samazinātu nepieciešamo klātienes vizīšu skaitu, kā arī atvieglotu klientiem iestādes sniegto pakalpojumu saņemšanu un būtiski uzlabotu klientu apkalpošanas procesus, ātrumu un kvalitāti.

Vienotais valsts un pašvaldību pakalpojumu portāls "Latvija.lv" nodrošina pieeju 45 e-pakalpojumiem un satur informāciju par vairāk nekā 1950 valsts un pašvaldību pakalpojumu saņemšanas iespējam.

BNS