Bez brāļa paliek dvīņubrālis un vecākā māsa
Pirms Jāņiem Dobelē no devītā stāva izkrita un nositās sešus gadus vecs puisēns. Bez brāļa palicis gan viņa dvīņubrālis, gan 12 gadus vecā māsa.
112

Bez brāļa paliek dvīņubrālis un vecākā māsa

Jauns.lv

21. jūnijā Dobelē no devītā stāva izkritušā un bojā gājušā zēna ģimene nav bijusi sociālo dienestu redzeslokā. Bez brāļa ir palicis viņa dvīņubrālis un vecākā māsa. Abiem bērniem krīzes centrā tiek sniegta psiholoģiskā palīdzība.

Bez brāļa paliek dvīņubrālis un vecākā māsa...

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka 21. jūnija vakarā Dobelē, izkrītot pa daudzdzīvokļu ēkas devītā stāva logu, gājis bojā sešus gadus vecs zēns. Zēns tika nogādāts slimnīcā, taču no kritienā gūtajām traumām viņš miris. Policija sākusi kriminālprocesu par noziegumiem pret personas veselību.

Puika bija mājās kopā ar 12 gadus veco māsu, kura redzēja notikušo traģēdiju, un viņa dvīņubrālis. Vecāki mājās nav bijuši.

Dobeles novada Sociālā dienesta vadītāja Beata Limanāne laikrakstam „Zemgale” pastāstīja:

„Tā kā šis ir ļoti sensitīvs gadījums, man nav tiesību nekādu detalizētu informāciju izpaust. (..) Šajā krīzes situācijā mums bija jāveic brāļa un māsas sociālā rehabilitācija. Neskatoties uz to, ka piektdien bija saīsinātā darba diena, nekavējoties ar šiem abiem bērniem iesāka strādāt Dobeles Jaunatnes iniciatīvu un veselības centra psiholoģe Svetlana Paramonova.

Abus ģimenes bērnus, sešgadīgo mirušā puisēna dvīņu brālīti un divpadsmitgadīgo māsu ievietojām krīzes centrā, lai sniegtu palīdzību no prettiesiskām darbībām, kā arī psiholoģisko palīdzību. Bērni ir ieguvuši emocionālu traumu no tā, ka bijuši nelaimes gadījuma aculiecinieki.”

Tāpat Limanāne atklāja, ka cietusī ģimene „nav bijusi Sociālā dienesta klients”.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Dobeles iecirkņa kārtības policijas nodaļas vecākā inspektore nepilngadīgo noziedzības novēršanas jomā Ina Romanova Dobeles laikrakstam „Zemgale” atturējās sniegt plašākus komentārus par ierosināto kriminālprocesu sakarā ar puisēna izkrišanu no devītā stāva loga:

„Kamēr notiek pirmstiesas izmeklēšana, Valsts policija nekādus komentārus nesniedz. Process ir uzsākts par faktu, tāpēc nav klasificēts konkrēts pants. Policija notikušo izvērtēs, vai tur vispār ir bijis noziedzīgs nodarījums. Iespējams, ka tas ir bijis nelaimes gadījums un noziedzīgs nodarījums nemaz nav saskatāms.”

Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA