Runā Rīga
2012. gada 11. jūlijs, 13:57

Rīgas zinātnieki izgudrojuši dabīgu, veselībai nekaitīgu enerģijas dzērienu

Jauns.lv

12.jūlijā, pl.13.00, viesnīcas „Radisson Blu Hotel Latvija”, Elizabetes ielā 55, konferenču zālē notiks Inovatīvo biomedicīnas tehnoloģiju institūta zinātnieku izgudrota pārtikas produkta „DON`T SLEEP” prezentācija, portālu Kasjauns.lv informēja Rīgas domē.

Tas ir enerģijas dzēriens, kas radīts no dabiskām izejvielām un būtiski atšķiras no visiem līdz šim veikalos nopērkamajiem šāda tipa dzērieniem, jo nesatur kofeīnu un cukuru.

Preses konferencē piedalīsies arī Rīgas vicemērs Andris Ameriks. Rīgas dome jau vairākus gadus sadarbojas ar Inovatīvo biomedicīnas tehnoloģiju institūtu, nodrošinot institūta zinātniekus ar darba telpām, kā arī veidojot dažādus izglītojošus sadarbības projektus Rīgas skolās. „Esmu gandarīts par Latvijas zinātnieku panākumiem, kas, neskatoties uz minimālo atbalstu no valsts, nav apsīkuši un turpina nest mūsu pilsētas un valsts vārdu tālu pasaulē”, uzskata A. Ameriks. Viņaprāt, ideja radīt esošo enerģijas dzērienu klāstam veselīgu alternatīvu, uzskatāma par apsveicamu iniciatīvu.

Institūts dibināts 2001.gadā. Tas nodarbojas ar lietišķiem pētījumiem biomedicīnā, funkcionālās pārtikas, kā arī nutrikosmētisko produktu izstrādi un ražošanu. Savā darbā institūta darbinieki cieši sadarbojas arī ar Rīgas ārstiem un farmaceitiem.

Karlīna Timofejeva

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību