Ameriks sveic „Velobrauciena par bibliotēkām” dalībniekus un uzdāvina Rīgas karogu
Andris Ameriks sveic "Velobrauciena par bibliotēkām" dalībniekus un dāvā viņiem Rīgas karogu.
Runā Rīga
2012. gada 30. jūlijs, 15:24

Ameriks sveic „Velobrauciena par bibliotēkām” dalībniekus un uzdāvina Rīgas karogu

Jauns.lv

Pirmdien, 30.jūlijā, Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks sveica "Velobrauciena par bibliotēkām" dalībniekus un dāvāja viņiem Rīgas karogu, simboliski uzticot Rīgas vārda nešanu pasaulē.

Kā Kasjauns.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā, "velobrauciens par bibliotēkām" ir dažādu pasaules valstu bibliotekāru brauciens ar velosipēdiem vairāk nekā 600 kilometru garumā, lai apspriestu svarīgus jautājumus nozarē un rastu problēmu risinājumus, sarunājoties, diskutējot, apmeklējot bibliotēkas un tiekoties ar politiķiem, bibliotēku atbalstītājiem un oponentiem.

Šogad bibliotekāri-velobraucēji iepazīst Baltijas valstis. "Velobrauciena par bibliotēkām" dalībnieki ceļo no Viļņas uz Tallinu. Braucienā piedalās 120 velobraucēji-bibliotekāri no Somijas, Spānijas, Serbijas, Norvēģijas, Taivānas, Ukrainas, Vācijas, Rumānijas, Zviedrijas, ASV, Dānijas, Arābu Emirātiem, Indijas, Beļģijas, Baltkrievijas, Francijas, Mongolijas, Jaunzēlandes, Krievijas, Kanādas, Lielbritānijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas.

Brauciena starpposmos visā Latvijā velobraucējiem pievienosies bibliotēku atbalstītāji.

"Velobrauciens par bibliotēkām" vieno visus kontinentus, atbalsta starptautiskas sabiedrības saprašanos, stiprina bibliotēku speciālistu fizisko un garīgo labklājību, nodrošina pieredzes apmaiņu, kā arī veicina videi draudzīgu un ekoloģisku dzīvesveidu.

Kasjauns.lv/Foto: Lauma Kalniņa Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību