Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Eiropas gada pašvaldības titulu iegūst Ventspils pilsēta un Gulbenes novads
Par Eiropas Gada pašvaldību 2012 atzītas Ventspils pilsēta un Gulbenes novads.
Novadu ziņas

Eiropas gada pašvaldības titulu iegūst Ventspils pilsēta un Gulbenes novads

Jauns.lv

Izvērtējot 15 pašvaldības, Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) titulu "Eiropas Gada pašvaldība 2012." piešķīrusi Ventspils pilsētai un Gulbenes novadam, informēja LPS pārstāve Ilze Mutjanko.

Eiropas gada pašvaldības titulu iegūst Ventspils p...

Arī citām pašvaldībām tikuši dažādi tituli. Nominācijā "Pašvaldība starppaaudžu sadarbībai" uzvarējušas Jelgavas pilsēta un Alojas novada pašvaldība, tituls "Pašvaldība senioru vērtības celšanai sabiedrībā" piešķirts Balvu novadam un Daugavpils pilsētai, tituls "Pašvaldība veselīgam dzīvesveidam" ticis Liepājas pilsētai un Dobeles novadam, bet nominācija "Pašvaldība Eiropas Savienības vērtību popularizēšanai un iedzīvotāju iesaistei" piešķirta Rīgas pilsētai.

Savukārt Rūjienas, Bauskas, Kuldīgas, Dagdas novada pašvaldības, kā arī Jūrmala un Valmiera tiks pie speciālbalvām kā arī īpašas atzinības par panākumiem konkrētā sfērā.

Pašvaldības oficiāli apbalvos ceremonijā, kas notiks 14.septembrī. Svinīgās ceremonijas laikā ne tikai sveiks pašvaldības, bet arī izteiks pateicību vairākiem cilvēkiem no katras pašvaldības, kuri ir devuši lielu ieguldījumu darbā ar cilvēkiem savā pašvaldībā.

Vērtēšanas vizītes pašvaldībās sākās 19.jūlijā un ilga līdz 3.augustam.

Turpinot labās tradīcijas, kuras LPS aizsāka rīkojot konkursu "Sakoptākais Latvijas pagasts", šogad pirmo reizi apbalvos Eiropas gada pašvaldību. Katru gadu šī konkursa tēma mainīsies atbilstoši Eiropas Gada tēmai. Šis gads ir veltīts aktīvai un veselīgai novecošanai, un paaudžu sadarbībai.

Konkursu Latvijas Pašvaldību savienība rīko sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Izglītības un zinātnes ministriju, Veselības ministriju, Labklājības ministriju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

LETA/Foto: Anda Straume (www.poga.lv)