Valdība piešķir 81 850 latu Aglonas svētku rīkošanai nākamgad
Ministru kabinets šodien atzina Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkus par valsts nozīmes svētkiem nākamajā gadā.
Sabiedrība
2012. gada 28. augusts, 12:49

Valdība piešķir 81 850 latu Aglonas svētku rīkošanai nākamgad

Jauns.lv

Valdība šodien atbalstīja 81 850 latu piešķiršanu Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku rīkošanai un nodrošināšanai Aglonā nākamajam gadam.

Svētku nodrošināšanai un drošības pasākumu organizēšanai Iekšlietu ministrijai (IeM) plānots atvēlēt 17 661 latu. No tiem Valsts policijai (VP) iecerēts novirzīti 14 830 latus ceļu satiksmes organizēšanai, personu un sabiedrības drošības garantēšanai, apsardzes veikšanai, kā arī 2831 latu plānots piešķirt Valsts ugunsdrošības un glābšanas dienestam (VUGD).

Veselības ministrijai (VM) svētkus norisei būs jāatvēl 27 304 lati neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanai un koordinēšanai, kā arī dzeramā ūdens mikrobioloģiskajai un ķīmiskajai izmeklēšanai.

Savukārt Tieslietu ministrija (TM) novirzīs 33 089 latus svētku nodrošināšanai. TM kompetencē ir nodrošināt atkritumu konteineru nomu un to kompleksu apkalpošanu.

Tāpat TM ir jāgādā par notekūdeņu pārsūknēšanas, kanalizācijas sistēmas un sanitārtehnisko ierīču nepārtrauktas darbības garantēšanu, kā arī nepārtrauktas elektroapgādes garantēšanu pasākuma norises vietā. Vēl TM ir jārūpējas par apskaņošanas pakalpojumu un ugunsgrēku profilaktisko pasākumu nodrošināšanu.

Aizsardzības ministrijai (AM) atbalsta sniegšanai drošības un sabiedriskās kārtības nodrošināšanai Aglonas svētku laikā plānots atvēlēt 3418 latus. Zemkopības ministrijai (ZM) svētku organizēšanai paredzēti 378 lati.

Iesaistītajām ministrijām attiecībā uz svētku norises pasākumu nodrošināšanu finansējums 2013.gadam ir iekļauts apstiprinātajos ministriju un citu centrālo valsts iestāžu pamatbudžeta bāzes izdevumos nākamajam gadam.

Tāpat Ministru kabinets (MK) šodien atzina Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkus par valsts nozīmes svētkiem nākamajā gadā.

LETA/ Foto: Gatis Dieziņš/ LETA