Vardarbība pret bērniem iegūst aizvien jaunas formas. VIDEO
Vardarbība pret bērniem iegūst aizvien jaunas un izsmalcinātākas formas, tādēļ izsludināts pētniecisko darbu konkurss par vardarbību pret bērniem.
112
2012. gada 6. septembrī, 15:25

Vardarbība pret bērniem iegūst aizvien jaunas formas. VIDEO

Jauns.lv

Vardarbība pret bērniem nav tikai viņu fiziska ietekmēšana. Pēdējā laikā parādās arī jaunas pret bērniem vērsta vardarbības formas, tikai tās nav apzinātas un pētītas. Tādēļ izsludināts pētniecisko darbu par vardarbību konkurss.

Vardarbība pret bērniem iegūst aizvien jaunas form...

Pēdējā laikā sabiedrībā un medijos aktualizējies jautājums par vardarbību pret bērniem. Veiktie pētījumi atklāj, ka Latvijā cilvēki ir krietni vien iecietīgāki pret vardarbību ģimenē nekā citās Eiropas valstīs. Un visbiežāk cietēji esot bērni.

Centrs „Dardedze” pārliecināts, ka ar vardarbību var cīnīties, ja sabiedrība tiek izglītota. Tādēļ, centra darbinieki uzsākuši pētniecisko darbu konkursu, kurā aicināti atsaukties tie cilvēkus, kuri rūpīgi apzinājuši un apkopojuši informāciju par vardarbību Latvijā.

Konkursa mērķis ir veicināt pētniecisko darbu izstrādāšanu vardarbības pret bērnu jomā un sekmēt uz pierādījumiem balstītas prakses attīstīšanu vardarbības pret bērnu novēršanā, atklāšanā un vardarbības radīto seku mazināšanā, informē centrs „Dardedze”.

Sociālantropoloģe Aivita Putniņa teic, ka vardarbība Latvijā sastopama katrā ģimenē un tā nav tikai fiziska ietekmēšana, kā parasti uzskatām. Parādās arī jaunas vardarbības pret bērniem formas, piemēram, neļaujot viņiem kļūt patstāvīgiem.

Skatieties video: Pētīs vardarbību pret bērniem (LTV „Labrīt, Latvija!”)