Sabiedrība
2012. gada 21. septembris, 22:49

Par sasniegumiem vides izglītībā apbalvos 75 izglītības iestādes

Jauns.lv

Latvijas Universitātē piektdien, 27.septembrī, apbalvos 75 izglītības iestādes, piešķirot tām starptautisko Ekoskolas nosaukumu un Zaļā karoga balvu, informēja projekta pārstāve Ilze Grunska.

Skolas apbalvos par panākumiem vides izglītības un vides aizsardzības veicināšanā skolā un tās apkārtnē. Vēl 33 skolas saņems Zaļo diplomu un Latvijas Ekoskolas nosaukumu.

Apbalvošanas pasākumā skolas parādīs atbalstu Latvijas kā zaļākās valsts vīzijai, simboliski iestādot koku ar vēstījumu par zaļāku Latviju. Ekoskolu "mežs" tiks nogādāts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Ekoskolu programmas atpazīstamākais elements ir starptautiskā Zaļā karoga balva, ko saņem tikai tās skolas, kas ilgstošā laika posmā spēj demonstrēt izcilas aktivitātes vides jomā. Iepriekšējā mācību gadā Latvijā plīvoja 62 Zaļie karogi. Šīs balvas skolām tiek piešķirtas uz vienu mācību gadu un katru reizi ir jāizcīna no jauna.

Latvijā Ekoskolu programmā ir iesaistīts vairāk nekā 120 skolu, apvienojot apmēram 20 000 skolēnu. Programma Latvijā darbojas jau astoņus gadus. Programmā var iesaistīties ikviena izglītības iestāde, kas vēlas savā darbā pievērsties vides aizsardzības un ilgtspējīgas attīstības jautājumiem. Šajā mācību gadā Ekoskolu programmā pieteicās arī divas augstskolas Latvijā – Vidzemes Augstskola un Daugavpils Universitāte.

Programmu Latvijā īsteno Vides izglītības fonds, kas ir Starptautiskā Vides izglītības fonda ("Foundation for Environmental Education" – "FEE International") dalīborganizācija.

BNS