Rīgas pašvaldības uzņēmumi brīvos līdzekļus nogulda īstermiņa depozītos lielākajās Latvijas bankās
Lielākā daļa no Rīgas pilsētas pašvaldības uzņēmumiem nav veikuši nekādus darījumus ar brīvajiem finanšu līdzekļiem, bet ieguldījuši tos uzņēmuma attīstībā un izmantoja saimnieciskās darbības nodrošināšanai.
Runā Rīga
2012. gada 25. oktobris, 13:57

Rīgas pašvaldības uzņēmumi brīvos līdzekļus nogulda īstermiņa depozītos lielākajās Latvijas bankās

Jauns.lv

Pamatojoties uz Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova rīkojumu, kapitālsabiedrības, kurās Rīgas pašvaldībai pieder kapitāla daļas, ir sniegušas informāciju par veiktajiem finanšu darījumiem ar brīvajiem naudas līdzekļiem laika periodā no 2009.gada līdz šim brīdim.

Kā Kasjauns.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā, apkopotā informācija liecina, lielākā daļa no Rīgas pilsētas pašvaldības uzņēmumiem nav veikuši nekādus darījumus ar brīvajiem finanšu līdzekļiem, bet ieguldījuši tos uzņēmuma attīstībā un izmantoja saimnieciskās darbības nodrošināšanai.

Tikai desmit uzņēmumi minētajā laika posmā ir veikuši finanšu darījumus ar brīvajiem līdzekļiem, tos ieguldot īstermiņa depozītos Latvijā lielākajās komercbankās, tādejādi gūstot papildus ieņēmumus.

Īstermiņa depozītos līdzekļus ir izvietojuši tādi uzņēmumi kā SIA „Rīgas ūdens”, SIA „Rīgas pilsētbūvnieks”, SIA „Rīgas meži”, SIA „Rīgas nacionālais Zooloģiskais dārzs”, SIA „Rīgas Dzemdību nams”, SIA „Rīgas 1.slimnīca”, SIA „Getliņi EKO”, AS „Ceļu pārvalde”, SIA „Rīgas ģeometrs”.

Depozīti tiek izvietoti tādās bankās kā: AS „SEB banka”, AS „Swedbank”, AS „Parex banka”, Nordea Bank Finland Plc Latvijas filiāle, AS „Latvijas Krājbanka”, VAS „Latvijas Hipotēku un zemes banka”, AS „Citadele banka”, AS DnB Nord banka.

Karlīna Timofejeva/Foto: Edijs Pālens/LETA

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību