1917. gadā amerikāņu zinātnieks Dr. Alfrēds F. Hess no Kolumbijas universitātes publicēja sava pamatīgā pētījuma rezultātus par cingas izraisītājiem un ārstēšanu. Viņš norādīja, ka cingu var vai nu veicināt, vai novērst, vienkārši mainot zīdaiņu uzturu, īpaši, ja tiem dod vai nu svaigu, vai pasterizētu pienu. Zīdaiņiem, kuri saņēma pasterizētu pienu, bija tendence saslimt ar cingu sešu mēnešu laikā. Tiem, kas uzturā saņēma svaigpienu, slimība neattīstījās, turklāt, ja svaigpienu pievienoja sasirgušo uzturam, viņi atlaba.
30. gados Dr. Evelīna Spravsone no Londonas slimnīcas pētīja zobu aplikumu bāreņu namu bērniem. Viņa atklāja, ka aplikuma daudzums proporcionāli atšķīrās bērniem, kuri uzturā lietoja vai nu svaigu, vai pasterizētu pieni.