Specvienības kaujinieki iebrūk Imantas daudzstāvenē. VIDEO
Otrdien gaišā dienas laikā policijas kaujinieki ar trosēm nolaidušies no jumta triecienā ieņēma deviņstāvu ēkas sestā stāva dzīvokli.
112
2012. gada 5. decembris, 12:00

Specvienības kaujinieki iebrūk Imantas daudzstāvenē. VIDEO

Jauns.lv

Imantas mikrorajona iedzīvotāji otrdien, 4. decembrī, pirms pusdienlaika varēja novērot Holivudas spriedzes filmas sižeta cienīgus skatus. Policijas specvienības kaujinieki, nolaidušies trosēs no jumta, izmantojot granātas, ieņēma kādas deviņstāvu ēkas sestā stāva dzīvokli.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kaujinieki nolaidušies trosēs no nama jumta, izsita logus, pa tiem sestā stāva dzīvoklī iemeta skaņas granātas un triecienā iebruka dzīvoklī. Kad mitekļa ieņemšanas operācija bija beigusies, uz to skrēja vīri civilā no pagalmā novietotajām automašīnām, tostarp arī ar diplomātiskajām numurzīmēm. Kā noskaidrojās, dzīvoklī līdz ar Latvijas likumsargiem ielauzās arī ASV vēstniecības jeb drošības dienestu pārstāvji. Pirmais Baltijas kanāls (PBK) devās skaidrot, kas tad īsti noticis Rīgā, Zentenes ielas 20. daudzdzīvokļu namā.

ASV vēstniecībā paskaidroja, ka Latvija policijas specvienība dzīvoklī ielauzusies pēc Amerikas Savienoto Valstu lūguma, balstoties uz starptautiskās sadarbības līgumu par noziedzības apkarošanu. Arī Latvijas Valsts policijas pārstāve Sigita Pildava to apstiprināja, sakot, ka operācija veikta pēc kompetentu ASV iestāžu pieprasījuma, apkarojot kriminālnoziedzību.

Vietējie Imantas iedzīvotāji pastāstīja, ka ieņemtajā dzīvoklī dzīvojuši divi jauni vīrieši. Viņi arī esot aizturēti. Neoficiālā informācija liecina, ka abi vīrieši esot hakeri, kuri virtuālajā pasaulē veikuši finansiāla rakstura noziegumus, vēsta PBK. Televīzijas uzfilmētajā sižetā var redzēt, ka likumsargi no dzīvokļa iznes konfiscētās lietas, kas atgādina datortehniku.

Policijas specvienība iebrūk 6. stāva dzīvoklī (PBK)

Elmārs Barkāns/Foto: ekrānuzņēmums no video