Sabiedrība
2012. gada 14. decembris, 22:25

Poznaņā svin Latvijas dienas

Jauns.lv

Piektdien Polijas pilsētā Poznaņā Adama Mickeviča Universitātes Baltistikas katedra organizē Latvijas dienas, kurās iespējams iepazīt katedras studentu sagatavotās prezentācijas par latviešu kultūru un mūziku, apskatīt grāmatu izstādi, kā arī nobaudīt latviešu virtuves gardumus.

Pasākumā būs pārstāvēta arī Latvijas vēstniecība Polijā, informēja Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departamentā.

Latviešu filoloģijas studiju virziens Adama Mickeviča Universitātē pastāv kopš 2003.gada. Šī ir otra augstākā mācību iestāde Polijā līdzās Varšavas Universitātei, kurā var apgūt latviešu valodu. Poznaņas letonisti sniedz nozīmīgu ieguldījumu latviešu valodas popularizēšanā, kā arī Latvijas un Polijas attiecību veicināšanā.

Vienlaikus Poznaņas kinoteātrī "Muza" no 14.decembra līdz 16.decembrim notiks latviešu filmu dienas, kuras kopīgi rīko Poznaņas Universitātes Baltistikas katedra, Latvijas Nacionālais kino centrs un kinoteātris "Muza". Plānots demonstrēt piecas filmas - "Pasaules skaņas", "Spārni un airi", "Kā Tev klājas, Rūdolf Ming?", "Sasist spārnus!" un "Klucis - nepareizais latvietis".

LETA