112

Uz Latvijas autoceļiem 2012.gadā mazāk bojāgājušo

Jauns.lv

Pagājušais gads bijis mierīgāks ne tikai ugunsdzēsējiem, bet arī ceļu satiksmē - uz Latvijas autoceļiem 2012.gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, bija mazāk avāriju, cietušo un arī bojāgājušo, trešdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis.

Uz Latvijas autoceļiem 2012.gadā mazāk bojāgājušo...

"Provizoriski, runājot par gadu, mēs varam teikt, ka visās pozīcijās pa ceļu policijas līniju - avārijās cietušie, bojāgājušie, esam plusos salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu," sacīja Ķuzis

Viņš atzina, ka svētki pagājuši mierīgi un noziegumi pārsvarā saistīti ar sadzīves rakstura konfliktiem, nav izpalikušas zādzības, krāpšanas. Kopumā Jaunā gada svētku dienās notikušas vairāk kā 100 avārijas, tomēr neviens cilvēks nav gājis bojā.

Ķuzis arī norādīja, ka divu nedēļu laikā kopš vairāk nedarbojas uz Latvijas ceļiem fotoradari, sevišķas pārmaiņas uz autoceļiem nav vērojamas, iespējams, gan pieaudzis vidējais braukšanas ātrums, tomēr Valsts policija to kontrolē.

Savukārt Valsts policijas pārstāve Lita Juberte pastāstīja, ka pērn uz Latvijas autoceļiem ceļu satiksmes negadījumu dēļ gājuši bojā 174 cilvēki, kas ir par pieciem mazāk nekā 2011.gadā.

2011.gadā dažādos ceļu satiksmes negadījumos gāja bojā 179 cilvēki.

Salīdzinot pērno un 2011.gadu, arī pērn notikušas vairākas smagas avārijas, gan atzina Juberte.

BNS