Sabiedrība
2013. gada 3. janvāris, 07:48

Trim dīzeļvilcieniem noteikta papildu maksa

Jauns.lv

Pasažieru pārvadātājs pa dzelzceļu "Pasažieru vilciens" (PV) no trešdienas trijos Aizkraukles virzienā kursējošajos dīzeļvilcienos noteicis 20 santīmu piemaksu pie biļetes par braucienu posmā Rīga–Lielvārde, pavēstīja PV sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Priedniece.

Piemaksa noteikta dīzeļvilcienos, kas no rīta kursē maršrutā Madona–Rīga, Zilupe–Rīga un Daugavpils–Rīga, kā arī vakaros kursējošajos dīzeļvilcienos Rīga–Madona, Rīga–Zilupe un Rīga–Daugavpils.

Piemaksa būs jāmaksā pasažieriem, kuri vēlēsies braukt norādītajos vilcienos, ja abas pieturas – gan iekāpšanas, gan izkāpšanas – atradīsies posmā Rīga–Lielvārde, piemēram, 20 santīmu būs jāpiemaksā, ja pasažieris vēlēsies braukt no Rīgas līdz Salaspilij vai no Lielvārdes līdz Jāņavārtiem, bet piemaksa pie biļetes netiks noteikta pasažieriem, kuri dosies, piemēram, no Rīgas uz Aizkraukli vai no Skrīveriem līdz Salaspilij, informēja PV sabiedrisko attiecību speciāliste.

Priedniece norādīja, ka piemaksa paredzēta, jo attiecīgajos maršrutos kursējošie dīzeļvilcieni faktiski pilda ekspreša funkcijas. "Aizkraukles virzienā ekspreša funkcijas faktiski pilda rītos un vakaros kursējošie dīzeļvilcieni uz Daugavpili, Zilupi un Madonu, kuriem gan nav noteikts ekspreša statuss. Gan elektrovilcienu, gan dīzeļvilcienu biļešu cenas pašlaik šajā posmā ir vienādas, kas arī ir viens no iemesliem, kādēļ vairāk pasažieru izvēlas braukt ar dīzeļvilcieniem. Lielais pasažieru skaits posmā līdz Lielvārdei bieži vien apgrūtina to pasažieru pārvadāšanu, kuri dodas uz vai no attālākiem Latvijas reģioniem," klāstīja Priedniece.

Viņš pieļāva, ka piemaksas noteikšana sadalīs pasažieru plūsmu.

Tāpat Priedniece uzsvēra, ka ikviens pasažieris biļetes iegādes laikā tiks brīdināts par piemaksu, ja viņš izvēlas braukt ar kādu no šiem dīzeļvilcieniem.

Piemaksas biļeti varēs iegādāties arī vilcienā pie konduktora. "Proti, ja pasažieris būs nopircis biļeti braucienam Lielvārde–Rīga, bet nebūs kasieri informējis, ka vēlas braukt ar dīzeļvilcienu, attiecīgā vilciena konduktors biļetes pārbaudes brīdī lūgs piemaksāt noteiktos 20 santīmus. Piemaksa būs jāmaksā arī pasažieriem, kuri iegādājušies abonenta biļetes, jo konkrētajā posmā viņiem ir brīva izvēle – braukt ar elektrovilcienu vai piemaksāt un izmantot ātrāko dīzeļvilcienu. Svukārt personām, kurām ir tiesības izmantot vilcienus bez maksas, tiks izsniegta piemaksas biļete ar nulles vērtību jeb tā sauktā nulles biļete," paskaidroja Priedniece.

BNS