Dombrovskis uzrunājis vairākus satiksmes ministra amata kandidātus; vārdus neatklāj
Premjers norādīja, ka ir uzrunājis "pietiekami daudz kandidātu" un, iespējams, nosaukt pretendentus uz satiksmes ministra amatu varētu nākamnedēļ.
Politika
2013. gada 18. februāris, 21:44

Dombrovskis uzrunājis vairākus satiksmes ministra amata kandidātus; vārdus neatklāj

Jauns.lv

Patlaban esot uzrunāti vairāki satiksmes ministra amata kandidāti, taču viņu vārdi vēl netiek atklāti.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) pēc koalīcijas padomes sēdes sacīja žurnālistiem, ka šis jautājums "pamazam jāvirza uz priekšu", taču šonedēļ koalīcijā par to diskusijas neesot bijušas. Kandidāti tiekot vērtēti, un publiski viņu vārdus varētu atklāt tad, kad viņi tam piekristu, kā arī pēc provizoriskām konsultācijām ar koalīcijas partneriem.

Premjers arī norādīja, ka ir uzrunājis "pietiekami daudz kandidātu" un, iespējams, nosaukt pretendentus uz satiksmes ministra amatu varētu nākamnedēļ.

Savukārt deputāts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK), taujāts, vai nacionālā apvienība varētu uzstāt uz savu kandidātu šim amatam, atbildēja, ka VL-TB/LNNK uzstās uz sarunām "par satiksmes ministra posteni kā tādu un to, kurš ieņems šo posteni".

Kā ziņots, satiksmes ministrs Aivis Ronis pirms mēneša paziņoja, ka viņam dažos jautājumos ir izveidojušās viedokļa atšķirības gan ar valdības koalīciju, gan opozīciju, un, lai noņemtu spriedzi koalīcijā, viņš pieņēmis lēmumu aiziet no darba valdībā.

"Vienotības" pārstāvji un neatkarīgie deputāti pieļauj, ka satiksmes ministra amatam varētu tiks virzīts bezpartijisks profesionālis.

Izveidojot Dombrovska valdību, politisko atbildību par Aivja Roņa vadīto Satiksmes ministriju uzņēmās "Vienotība" kopā ar sešiem neatkarīgajiem deputātiem, kas aizgāja no Reformu partijas. Tieši sarunās starp pie frakcijām nepiederošiem deputātiem un "Vienotību" arī tikšot izvēlēts nākamais ministra amata kandidāts, taču interesi par vēl vienu ministra krēslu izrādījusi arī nacionālā apvienība.

Pašreizējais satiksmes ministrs Ronis turpinās strādāt līdz 1.martam.

LETA/Foto: AFP/LETA