Anonīms zvanītājs draud uzspridzināt Pļaviņu HES un Jēkabpils slimnīcu
19.februārī, plkst.20.03 anonīms zvanītājs telefoniski informēja policiju, ka ievietošot Aizkraukles HES bumbu.
112
2013. gada 21. februāris, 06:48

Anonīms zvanītājs draud uzspridzināt Pļaviņu HES un Jēkabpils slimnīcu

Jauns.lv

Otrdienas vakarā kāds anonīms zvanītājs draudējis uzspridzināt Aizkraukles HES (Pļaviņu HES) un Jēkabpils slimnīcu, pēc kā aizturēts kāds 23 gadus vecs vīrietis manāmā alkohola reibumā.

Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Diāna Purviņa informēja, ka 19.februārī, plkst.20.03 anonīms zvanītājs telefoniski informēja policiju, ka ievietošot Aizkraukles HES bumbu. Sarunas laikā noskaidrots, ka zvanītāja rīcībā it kā esot divas granātas un viņš pats atrodoties Jēkabpilī. Jaunais vīrietis izteicis draudus spridzināt arī Jēkabpils slimnīcu.

Vēlāk Aizkrauklē aizdomās par draudiem aizturēts kāds 1989.gadā dzimis vīrietis. Aizturēšanas laikā persona bija acīmredzamā alkohola reibuma stāvoklī.

VP sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 231.panta 1.daļas - par huligānismu jeb par rupju sabiedriskā miera traucēšanu, kas izpaužas acīmredzamā necieņā pret sabiedrību vai bezkaunībā, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot cilvēku mieru, iestāžu vai uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību), vai organizāciju darbu.

Par šādu darbību likums paredz sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar arestu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz piecdesmit minimālajām mēnešalgām, skaidroja Purviņa.

BNS/Foto: Gatis Dieziņš/LETA