Rīgas katoļu semināristi nodibina rokgrupu. VIDEO
Topošie katoļu priesteri no Rīgas Garīgā semināra, tērpušies sutanās, apvienojušies rokgrupā, lai slavētu Dievu.
Sabiedrība
2013. gada 28. marts, 20:21

Rīgas katoļu semināristi nodibina rokgrupu. VIDEO

Jauns.lv

Latvijas katoļu baznīcā grūti iedomāties rībam bungas vai spēlējam basģitāru. Tomēr uzskats, ka tur viss notiek klostera klusumā un „svētā glītumā”, ir maldīgs. Vairāki Rīgas Garīgajā seminārā studējošie topošie priesteri jau vairāk kā gadu ir apvienojušies grupā, kurā dziesmas par godu Dievam spēlē visnotaļ modernos ritmos.

„Pirms gada janvārī Latvijā nāca pasaulē unikāls un vēl nebijis mūzikas projekts - semināristu ansamblis! Pa šo laiku ir sacerēta ne viena vien dziesma, tāpēc esam nolēmuši, ka ir pienācis laiks šīs dziesmas dabūt iekšā diskā! Darbu pie albuma ierakstīšanas sākām 20. martā „Wolk Recording” studijā,” rakstīts Rīgas Garīgā semināra profilā Facebook sociālajā tīklā. Bungu partiju šajā projektā iespēlēja rokmūziķu aprindās pazīstamais bundzinieks Tarass Kuzmenko.

Pērnruden Rīgas Katoļu ģimnāzija svinēja savu 20. jubileju un tajā uzstājās arī semināristu ansamblis. „Katoļu Baznīcas Vēstnesis” par šo uzstāšanos rakstīja: „Lielākais svētku koncerta pārsteigums – semināristu ansamblis. Ir patiess prieks redzēt, ka Dieva vārds ieguvis mūsdienīgu skanējumu, ne mirkli nezaudējot savu patieso vēstījumu. Ir prieks redzēt patiesu muzicēšanas prieku topošo priesteru acīs.”

Interneta vietnē youtube.com ir ievietoti vairāki video, kuros redzama Rīgas katoļu semināristu muzicēšana. Kasjauns.lv Lieldienu noskaņās piedāvā ielūkoties dažos no tiem.

Top katoļu semināristu pirmais albums
Tā iesildās katoļu semināristi
Slavēšanas dziesma „Nāc Svētais Gars”
Kasjauns.lv/Foto: ekrānuzņēmums no video

Tēmas