Ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa vēro vairāki simti cilvēku. FOTO
Satversmes tiesas priekšsēdētājs Gunārs Kūtris (no kreisās), Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Valsts prezidents Andris Bērziņš un Ministru prezidents Valdis Dombrovskis piedalās svinīgajā ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa.
Sabiedrība
2013. gada 4. maijs, 16:21

Ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa vēro vairāki simti cilvēku. FOTO

Jauns.lv

Šodien ziedu nolikšanu pie Brīvības pieminekļa bija ieradušies vērot vairāki simti cilvēku.

Ziedus pie Brīvības pieminekļa nolika valsts augstākās amatpersonas - Valsts prezidents Andris Bērziņš, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V), Valdis Dombrovskis (V), Satversmes tiesas priekšsēdētājs Gunārs Kūtris, bijušie Valsts prezidenti, Ministru kabineta locekļi, Augstākās padomes deputāti, kuri balsoja par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu, ārvalstu diplomātiskais korpuss, Saeimas deputāti, Nacionālo bruņoto spēku vadība un sabiedrisko organizāciju pārstāvji.

Ziedus amatpersonas izvietoja jau iepriekš izveidotajā Latvijas kontūrā no ziediem, pēc oficiālās ziedu nolikšanas iedzīvotāji turpināja individuāli nest ziedus pie pieminekļa un izvietot tos Latvijas kontūrā.

Pārsvarā oficiālajā ziedu nolikšanā Latvijas kontūrā tika izvietoti ziedu pušķi sarkanbaltsarkanajās Latvijas karoga krāsās, bet ārvalstu vēstnieku pušķi bija apsieti ar lentītēm to pārstāvēto valstu karogu krāsās.

Jau ziņots, ka pusdienlaikā ap Brīvības pieminekli bija pulcējušies vairāki simti cilvēku - gan iedzīvotāji ar bērniem, gan riteņbraucēji un ārzemnieki, lai vērotu dažādu izglītības iestāžu pūtēju orķestru defilē un blakus piemineklim veidotu Latvijas kontūru no ziediem, novēroja aģentūra LETA.

Kā ziņots, šodien tiek atzīmēta Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 23.gadadiena.


LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA