Zatlers: vēlēšanu rezultāti ir kā sarkanā brīdinājuma lampiņa "Vienotībai" un premjeram
Valdis Zatlers: "Šīs pašvaldību vēlēšanas un it sevišķi to rezultāti lielajās pilsētās liecina, ka sarkanā brīdinājuma lampiņa "Vienotībai" un tās premjeram ir ieslēgusies.
Politika
2013. gada 2. jūnijs, 20:33

Zatlers: vēlēšanu rezultāti ir kā sarkanā brīdinājuma lampiņa "Vienotībai" un premjeram

Jauns.lv

Pašvaldību vēlēšanu rezultāti ir kā sarkanā brīdinājuma lampiņa "Vienotībai" un premjeram Valdim Dombrovskim (V), uzskata bijušais Valsts prezidents un Reformu partijas (RP) līderis Valdis Zatlers.

"Šīs pašvaldību vēlēšanas un it sevišķi to rezultāti lielajās pilsētās liecina, ka sarkanā brīdinājuma lampiņa "Vienotībai" un tās premjeram ir ieslēgusies. Būtu ļoti labi, ja pats premjers un "Vienotība" to pamanītu," svētdien TV3 raidījumā "Nekā personīga" vērtēja Zatlers.

Viņš norādīja, ka viens no iemesliem, kādēļ Rīgā valdošās koalīcijas partijas startējušas vāji, ir tas, ka cilvēki nespēja asociēt iespējas ievēlēt šos cilvēkus ar veiksmīgu darbu. "Izvirzot otrā līmeņa cilvēkus par mēra amata kandidātiem, nevis smagsvarus, kuri "Vienotībai" noteikti ir, rezultāti būtu daudz labāki."

Vienlaikus Zatlers uzsvēra, ka premjeru Latvijā mainīt nevajag un vēlēšanu rezultāti neatstās ietekmi uz valdības sastāvu. "Ir jābūt pilnīgiem politiskiem pašnāvniekiem, lai pēdējā gadā pirms vēlēšanām destabilizētu valdību."

Tāpat Zatlers pretēji Rīgas mēram Nilam Ušakovam (SC) uzskata, ka pašvaldību vēlēšanas bijušas ļoti etniskas un "etniskā piederība kopā ar atsevišķiem merkantiliem latviešiem" noteikusi gandrīz visu.

LETA jau ziņoja, ka Kurzemē Reformu partija ir guvusi labus rezultātus Liepājā, kur ir iegūts vairāk nekā 30% iedzīvotāju atbalsts un ievēlēti pieci deputāti, Ventspilī ir ievēlēti divi deputāti, pa vienam deputātam ir Saldus un Talsu domēs.

Zemgales novadā Reformu partiju pārstāvēs 25 deputāti. Tai skaitā ir absolūta uzvara Koknesē, kur ir ievēlēti desmit deputāti, Aucē četri, Krustpils novadā trīs, pa diviem Reformu partijas deputātiem ir ievēlēti Bauskā, Ozolniekos un Kandavā, Reformu partijas deputāti ir ievēlēti arī vēl vairākās Zemgales pašvaldībās.

Vidzemē Limbažos un Babītē ir ievēlēti pa diviem deputātiem, Reformu partijas deputāti ir ievēlēti arī Ropažos un Kocēnos.

Latgales pašvaldībā ir ievēlēti 12 Reformu partijas deputāti. Riebiņu novadā ir vairākums ar pieciem deputātiem, trīs deputāti Preiļos, divi Kārsavā, ievēlēts deputāts arī Līvānos, savukārt Rēzeknē ir ievēlēts apvienotais saraksts, kurā startējusi arī Reformu partija.

Savukārt Rīgā par RP nobalsojuši vien 1,58% balstiesīgo.

LETA/Foto: Ieva Lūka/LETA