Ušakovs: SC ar prieku uzņemtu GKR vēlmi kopā startēt Saeimas vēlēšanās
"Ja būs vēlme no Amerika piedalīties Saeimas vēlēšanās, tad mēs par to būsim priecīgi. Tiesa lēmums par to būs jāpieņem Amerikam. Man saistībā ar to nebūtu problēmu," sacīja Ušakovs.
Politika
2013. gada 2. jūnijs, 21:27

Ušakovs: SC ar prieku uzņemtu GKR vēlmi kopā startēt Saeimas vēlēšanās

Jauns.lv

"Saskaņas centrs" (SC) ar prieku uzņemtu Rīgas pašvaldības koalīcijas partneru - vicemēra Andra Amerika vadītās partijas "Gods kalpot Rīgai!" (GKR) ierosinājumu startēt kopējā sarakstā nākamgad gaidāmajās Saeimas vēlēšanās, tomēr vai tā notiks, jāizlemj gan GKR, gan SC vadībai, teica Rīgas mērs un viens no SC līderiem Nils Ušakovs.

Runājot pats par savu iespējamo kandidēšanu Ušakovs bija izvairīgs, norādot, ka pirms gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām iepriekš skaidri izteicies, ka neplāno piedalīties Saeimas vēlēšanās ne kā deputāta, ne kā premjera amata kandidāts. "Taču to, kā būs vēlāk un kā mēs gatavosimies Saeimas kampaņai, to mēs apsēdīsimies un izdomāsim kopā ar partiju un [SC valdes locekli] Jāni Urbanoviču,"

Savukārt, runājot par iespējamo Amerika vadītās partijas piebiedrošanos SC startam Saeimas vēlēšanās, galvaspilsētas mērs norādīja, ka to gan zināmā mērā ierobežotu GKR statuss, jo tā ir reģionāla partija, taču ja šāda iniciatīva būs SC to ar prieku uzņems. "Ja būs vēlme no Amerika piedalīties Saeimas vēlēšanās, tad mēs par to būsim priecīgi. Tiesa lēmums par  to būs jāpieņem Amerikam. Man saistībā ar to nebūtu problēmu," sacīja Ušakovs.

Centrālās vēlēšanu komisijas dati liecina, ka sestdien Rīgā notikušajās pašvaldību vēlēšanās absolūto vairākumu – 39 vietas – Rīgas domē ieguvis SC un GKR apvienotais saraksts, palielinot ietekmi par divām deputātu vietām. No Nacionālās apvienības ievēlēti 12 deputāti, savukārt no "Vienotības" - deviņi.

Citas Rīgas pašvaldībās startējušās partijas nav pārvarējušas iekļūšanai domē nepieciešamo 5% barjeru.

Pašvaldību vēlēšanās Rīgā kopumā startēja 611 kandidāti no 12 sarakstiem, tādējādi uz vienu deputāta vietu pretendēja vidēji 10,1 deputāta amata kandidāts.

Pagājušajās pašvaldību vēlēšanās 2009.gada 6.jūnijā Rīgāpiedalījās 242,3 tūkstoši vēlētāju, jeb 58,93% no visiem galvaspilsētā reģistrētajiem vēlētājiem. Tajās uzvarēja Politisko partiju apvienība "Saskaņas centrs", kas Rīgas pašvaldībā ieguva 26 deputātu vietas.Otru lielāko vietu skaitu - 14 ieguva šobrīd "Vienotībā" ietilpstošā partija "Pilsoniskā savienība", 12 vietas likvidētā partija LPP/LC, bet astoņas vietas "Vienotībā"ietilpstošā partija "Jaunais laiks".

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA