Rinkēvičs BJVP sanāksmē aicina stiprināt sadarbību ar citām reģiona organizācijām
Rinkēvičs pozitīvi novērtēja organizācijas paveiktās reformas, kuru mērķis ir izveidot BJVP par efektīvu, uz projektiem orientētu Baltijas jūras reģiona starpvaldību organizāciju.
Politika
2013. gada 8. jūnijā, 09:24

Rinkēvičs BJVP sanāksmē aicina stiprināt sadarbību ar citām reģiona organizācijām

Jauns.lv

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Baltijas jūras valstu padomes (BJVP) dalībvalstu ārlietu ministru sanāksmē Kaļiņingradā aicināja BJVP stiprināt sadarbību ar citām reģiona organizācijām, aģentūrai BNS pavēstīja Ārlietu ministrijas Preses dienestā.

Rinkēvičs BJVP sanāksmē aicina stiprināt sadarbību...

Sanāksmē ceturtdien ārlietu ministri apsprieda BJVP reformas gaitu, kā arī padomes lomu reģionā.

Rinkēvičs pozitīvi novērtēja organizācijas paveiktās reformas, kuru mērķis ir izveidot BJVP par efektīvu, uz projektiem orientētu Baltijas jūras reģiona starpvaldību organizāciju, un aicināja BJVP stiprināt sadarbību ar citām reģionālajām organizācijām, lai veicinātu saskaņotību un izvairītos no to darbības pārklāšanās.

Latvijas ārlietu ministrs arī pateicās klātesošajiem par atbalstu Rīgai kā Ziemeļu dimensijas kultūras partnerības sekretariāta atrašanās vietai, kas Latvijai dos iespēju veicināt un padziļināt sadarbību kultūras jomā reģionā.

Sanāksmē tika pieņemta BJVP ministru deklarācija par Krievijas prezidentūras un BJVP darba un ekspertu grupu aktivitātēm, kā arī BJVP turpmākajiem uzdevumiem. Ar šo sanāksmi Krievija noslēdza BJVP prezidentūru, kuru 1.jūlijā pārņems Somija.

BNS/Foto: Ieva Čīka/LETA